lauantai 10. huhtikuuta 2010
Halloumi-parsasalaatti
En ollut edes huomannut että parsakausi on alkanut mutta sitten bongasin Prinsessakeittiön Veeran kirjoituksen aiheesta. Ja ihanan näköisen parsasalaatin. Täytyy myöntää että halloumi taisi kyllä olla mun kohdalla se taikasana, en siis ole yli-innokas parsafani, ystävä kuitenkin. Mutta kylläpä oli hyvä yhdistelmä, tykkäsin!
Halloumi-parsasalaatti
vihreitä parsatankoja
Napoli mix -salaattia
kirsikkatomaatteja
kikherneitä (nää unohdin)
kevätsipulia
halloumia
Kuori parsatangot ja leikkaa puumainen tyvi pois. Keitä kiehuvassa vedessä 2-4 minuuttia. Leikkaa halloumi viipaleiksi ja paista paloja kuivalla pannulla tai pienessä tilkassa öljyä, molemmin puolin, kunnes juusto on saanut väriä. Ja sitten vaan salaatti kokoon. Koska en ehkä koskaan kyllästy ihanaan kurpitsansiemenöljyyn, lurautin sitä vähän tähänkin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
nyt riitti! sen verran kauan olet höpöttänyt tosta kurpitsaöljystä. mistä sitä pystyn ostamaan? :)
VastaaPoistaVesi hurahti kielelle, tunnen halloumin maun jo suussani...parsaa, en minäkään tiennyt, että sesonki on alkanut :)
VastaaPoistaMerituuli, hahaa! Jes! Ainakin Sveitsistä, siellä se on suosittua herkkua :) Mutta Stockan Herkussa olen nähnyt sitä myös, luulisi että isoista marketeistakin voisi löytyä.
VastaaPoistaJa jos/kun hankit, niin testaa ehdottomasti sitä vaniljajäätelön kanssa, superhyvää!!
Tästähän oli jo eilen puhetta, ja juuri tätä salaattia söinkin. Oli ihan mahtavan hyvää, en olisi uskonut. Tai en siis tiennyt olevani niin parsan ystävä.
VastaaPoistaHeitimme kaapista löytyneet idut joukkoon myös - sopivat hyvin!
Merituuli: olen nähnyt kurpitsaöljyä kyllä ihan S-marketissakin, mutta tiedä sitten, kuinka hyvää/aitoa se on. En ole siis koskaan maistanut kurpitsaöljyä.
Hertta, mahtavaa! Sama reaktio oli mulla, parsa on yllättävän hyvää!
VastaaPoistaparsakausi korkattu täälläkin! kahtena iltana on mutusteltu parsasalaattia, ja hyvin on maistunut. en kylläkään tehnyt salaattia varsinaisesti tällä ohjeella, lisäilin mukaan mm. keitettyä ja marinoitua quinoaa ja valkoisia papuja. mutta hyvä tuli!
VastaaPoistakaipailisin kuitenkin jotain hyvää parsapiiraan reseptiä. oletteko sattuneet semmoiseen törmäämään?
Ellu, hyvältä kuulostaa noinkin!
VastaaPoistaMullakin heräsi nyt kiinnostus parsapiirakkaa kohtaan, vaan ei kyllä ole reseptiä vinkata. Nopea guuglaus tuotti voitaikina-parsa-muna-maito-tuloksia eli siitä kai sitten soveltamaan. Parsa on kyllä näyttävä piirakan päällä!