perjantai 9. huhtikuuta 2010
Itämainen sieni-nuudelikeitto
Aiempi tofuruoka oli sen verran maistuva että päätin hyödyntää samoja raaka-aineita ja mausteita, keittoon. Hyvää tuli! Nuudelien sijaan olisi tietty voinut laittaa myös tofua.
Itämainen sieni-nuudelikeitto (3-4 annosta)
200g herkkusieniä
1 sipuli
2 kevätsipulia varsineen
2 porkkanaa
200g kiinankaalia
1 kiekko nuudeleita
1 tl inkivääritahnaa
0,5 tl chilitahnaa
1,5 rkl seesamiöljyä
1 rkl miriniä
1 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl soijakastiketta
8-10 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
Pilko sipulit ja kiinankaali, viipaloi herkkusienet ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Kuumenna seesamiöljy kattilassa ja lisää sipulit joukkoon. Kuullottele hetki ja lisää herkkusienet sekä porkkanatikut. Paistele sen aikaa että suurimmat nesteet irtoavat sienistä. Lisää kiinankaali, paistele taas hetki sekoitellen, niin että kaali hieman kutistuu. Lisää loput mausteet ja vesi sekä murskattu nuudelikiekko. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam,kuulostaa ihanalta keitolta!
VastaaPoista