sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Vieläkö sulla on se kalaprojekti? Voisin viedä sut yhteen paikkaan..

Tämän lauseen mulle esitti Herkun ja Koukun Eki taannoisella Loviisan visiitilläni. Ja mielenkiintoni heräsi heti. Paikka jonne päädyin oli kalamyymälä Disa's Fish. Ja sieltä sitten etsimään kuukauden kalaa tätä kalaprojektia varten. Tarjolla oli kaikenlaista merenelävää mutta päätin että otan jotain tosi outoa, jotain mitä ei välttämättä muualla tule vastaan. Käteeni jäi ankerias (!), savustettu sellainen.

Okei, ei mikään kaunokainen ja täytyy sanoa että vähän ällötti ja pelotti. Mutta maku olikin ihan hyvä. En valitettavasti osaa oikein kuvailla sitä mutta ei hyökkäävä, aika pehmeä mutta omanlainen. Isoin yllätys oli se miten rasvainen kala on kyseessä. Kun irroittelin siitä paloja salaattiin, rasva valui käsiä pitkin. Epämiellyttävää vaikkakin olisi hyvää rasvaa, kuten sanovat. Salaatti taisi olla ihan hyvä kaveri tälle.

Savustettua ankeriasta salaatissa

savustettua ankeriasta
jäävuorisalaattia
rucolaa
kesäkurpitsaa
keitettyjä uusia perunoita
keitettyä maissia
oliiveja
ja kastike: kermaviili-sinappi-sitruunamehu-tilli

Tarjolla oli toinenkin salaatti, aivan mahtava minttuinen vesimelonisalaatti johon olen ihan koukussa!


Ja leipää tillivoin kanssa. Eli ihan vaan voita/margariinia ja tilliä sekaisin. Hyvää, maistuu kesälle!

3 kommenttia:

  1. Lapsena savuankerias oli suurta ja erittäin harvinaista herkkua.Rasvaistahan se on,mutta hyvää!

    VastaaPoista
  2. Wau! Mua ei oltais ikinä mistään hinnasta saatu lapsena syömään ankeriasta :)

    VastaaPoista
  3. Jep, hyvää ja ras-vais-ta tuo ankerias oli. Hauska sitä oli maistaa, ihan uusi kokemus minullekin - kiitti Jytis herkuista!

    VastaaPoista