sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Kookos-pesäpallokaakku

Herkun ja koukun tytöt ovat jakautuneet aika tarkkaan kahtia jalkapallo- ja pesäpallofaneihin. Tosin meillä pesäpallon kannattajilla ei oikein ole ollut vaihtoehtoja: jos on kotoisin paikkakunnalta, jonka asukasluku tuplaantuu kotipelin aikana, niin pakkohan sitä on lajia itsekin vähän seurata. Eikä siellä kyllä nuorena mitään muuta tekemistä ollut tarjollakaan.

Eilen sitten kun Maiku järjesti yhdistetyt synttärijuhlat ja pelikatselmukset, vein juhliin mukanani teemaan sopivan kaakun. Kerta se on ensimmäinenkin kun leipomisinspiraatio tulee urheilusta! (Terveisin nimim. maailman vähiten urheilusta kiinnostunut leipuri.) Mitalia ei vielä eilen tullut, mutta kaakku maistui silti. Ja hyvin jaksoi sen voimalla odotella vuorokauden verran loppuhuipennusta.



Koska Maiku on tunnettu kookoksen ystävä, niin tein kaakun Puputyttö ja vohvelisankari -kirjan Jookosta Kookosta -muffinssireseptillä. Vaihdoin tosin kaakaojauheen vehnäjauhoihin kun en halunnut kaakusta suklaista, kostutin kaakkua Malibulla ja lisäsin täytteeseen mustikoita, ja kyllähän siitä makia lopputulos saatiin aikaiseksi. Vähän nuo tuon kirjan sinänsä houkuttelevat reseptit ovat liian makeita jopa minun makuuni. Mutta ihanan kookoksinen lopputulos! Kakun koristeet ja päällys ovat marsipaania.


Jookosta Kookosta
2.5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl ruokasoodaa
0.25 tl suola
0.5 dl rypsiöljyä
2.5 dl kookosmaitoa
1.5 dl sokeria
1 tl vanilja -aromia
2.5 dl kookoshiutaleita

Kuorrute :
50 gr margariinia
0.5 dl kookosmaitoa
1 tl vanilja-aromia
4 dl tomusokeria
2.5 dl kookoshiutaleita

Lisäksi halutessasi:
mustikoita
Malibu-likööriä
marsipaania

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa muffinssipellin kolot paperivuoilla tai voitele kakkuvuoka. Sekoita keskenään kuivat aineet kookoshiutaleita lukuunottamatta. Sekoita isossa kulhossa öljy, kookosmaito, sokeri ja vanilja. Sekoita jauhot maitoseokseen. Lisää lopulta kookoshiutaleet. Täytä vuoat 2/3 täyteen ja paista noin 20 min. Jäähdytä.
Tee kuorrute.Vatkaa margariini notkeaksi, lisää kookosmaito ja vanilja. Sekoita. Lisää tomusokeri ja vatkaa pehmeäksi ja tasaiseksi. Lisää kookoshiutaleet ja sekoita. Kuorruta muffinssit tai käytä kuorrute kakun täytteenä.

10 kommenttia:

  1. No huh huh! Tämä kookoksen ylin ystävä meinaa pökrätä. Nyt melkein harmittaa että kuulun itse siihen toiseen palloleiriin jos pesis saa tällaista aikaiseksi :) Aivan mahtava!!

    VastaaPoista
  2. No huh huh! Nää kakut saa mut aina ihan sanattomaksi. En mäkään leiriä vaihda, mutta siis tällaista taideteosta arvostan kyllä. Hieno! Superhieno!

    VastaaPoista
  3. VOITTO TULI, KULTAAA!!! Kaakku on mahtava!

    VastaaPoista
  4. Onpa hienon näköinen kakku:-)

    VastaaPoista
  5. Siis kaakku on todellakin mahtava!!
    Ja onnea vaan pesis-mestareille!
    Kuten eilen tuli mainittua, oman kotipitäjäni pesisjoukkue nousi juuri superiin notta ehkä ollaan napit vastakkain ensi vuoden matseissa..?!

    VastaaPoista
  6. Vautsista, miten kaunis kakku ! Resepti on tuttu ja osaan aavista miltä maistuu :))

    VastaaPoista
  7. hihii, kiitos kaikille kehuista ja kannustuksesta. toivottavasti ens vuonna leivotaan kaakkua myös ekin kotikylän jokkueen väreissä! tosin tietysti siis hopeamitalikahveille, koska poika pysyy pohjanmaalla :)

    VastaaPoista
  8. Kiitokset vielä tätäkin kautta; kakku oli tosiaan mainiota ja näytti erityisen hienolta. Sitä on nyt sitten ihasteltu laajalti kuvissa myös. :D (ja jee, hyvä meidän pojat!)

    VastaaPoista
  9. Piti ihan asiakseni muuten käydä vielä mainitsemassa, että se eräskin ei-urheilun-ystävä-Ellu tikkusi finaalipelin ainana jännityksestä aivan hemmetin kireää kudosta sukkaan. Hyvä kun ei bambupuikot katkenneet! :P

    VastaaPoista
  10. heh heh maiku, nyt en kyllä yhtään tiiä mistä puhut!

    VastaaPoista