Kesäkuun Uusi tuttavuus tuleekin heti nyt alkukuusta, vielä kun tätä herkkua on tarjolla. Haahuilin Vanhassa Kauppahallissa ja katse kiinnittyi vihannestiskillä parsojen välissä makoileviin söpöihin, vihreisiin heiniin. Villiparsaa* se on, opasti myyjä. Neljä minuuttia kun keittää suolavedessä niin hyvä tulee. Ja tuli! Vähän naurattikin, näyttää spagetilta.
*Muokkasin nimeä, aiemmin täällä virheellisesti väitin että kyse oli varhaisparsasta.
Ja siis maku oli oikein hyvä, vähän ehkä makeampi kuin tavallinen parsa. Ja ei pelkoa puisevista kohdista eikä tarvitse kuoria. Seuraksi parsa sai salaatin jossa oli pinaattia, jäävuorisalaattia, rucolaa, kirsikkatomaatteja ja parmesania. Sekä lämpimän kesäillan, kattauksen parvekkeelle, vähän valkoviiniä ja paljon puhetta siitä miksi ulkona on niin kivaa syödä.
Ovatpas nättejä! Täällä saa todella nuorta parsaa keväällä ja nytkin vielä,mutta ihan tuollaisiin en ole vielä törmännyt.
VastaaPoistamäki haluun!
VastaaPoistaNäyttävät herkullisilta :)
VastaaPoistaenpäs ole tämmöisistä kuullutkaan, voisi testata!
VastaaPoistaJos tulee vastaan niin suosittelen juu! Ja ihan oikeasti tuota pystyisi käyttämään spagetin tapaan, joku simppeli kastike seuraksi. Hinnasta mun piti sanoa että vähän kalliimpaa kuin tavallinen parsa, tuo nippu maksoi 3,50 e.
VastaaPoistaOho, hyvältä näyttää vaikka en oo tuollaisia koskaan nähnytkään!
VastaaPoistano vau! pakko testata jos vastaan tulee.
VastaaPoistakivat tuikkukipot!
Oi ihanan näkösiä :) Täytyypä nyt äkkiä lähteä noita jostain metsästämään!
VastaaPoistaEn ole minäkään ikinä nähnyt enkä kuullut ;D Olisi hyvää spagettia! Mitenkähän myöhälle kesää sitä saa? (jos nimi on varhais-)
VastaaPoistaTietääkö kukaan laitetta, millä voi tehdä esim. kesäkurpitsasta "spagettia"? Haluaisin sellaisen ;-D
Nää pärjäis kyllä kasvismissikisoissa, todella hurmaavan näköisiä. Äitiliini, luulisin että saman ajan kuin isompiakin mutta ei kyllä hajuakaan, heh. Joo mäkin haluan sellaisen spagettikoneen!
VastaaPoistaEllu, kiitti :)
Minulle tuota samaa tuotetta markkinoitiin villiparsan nimellä.
VastaaPoistaGooglen kuvahaun mukaan villiparsa näyttäisi ihan samanlaiselta kuin varhaisparsa.
Onko nämä kotimaisia ?
VastaaPoistaEi vitsi, olikohan nää sittenkin villiparsoja?! Hehee, hyvä Jaana, kiitos! Mistäköhän mä tuon varhaisparsan keksin, tai sitten mulle sanottiin niin mutta joo, villiparsa on se virallinen nimi!
VastaaPoistaHemmetti, mä käyn muokkaamassa tekstiin. Kiitos ja anteeksi huijaus! Annaleena, alkuperämaata en tajunnut kysyä.
Juuri nyt myös "villiparsaa" saatavissa suoraan niityiltä varmasti luomuna eli maitohorsman nuput odottavat kerääjäänsä.
VastaaPoistaMaku ja näkö hieman parsamainen. Voisulan kanssa maistuu!!!
Ihastelin näitä Liemessä-blogissakin - kuvasi ovat hurjan kauniit. Samaa mieltä ulkona syömisestä :)!
VastaaPoistaMerituuli, joo ehkä kauneinta mitä olen vähään aikaan syönyt :)
VastaaPoistaOoh, kuulostaapa hyvältä! Toivottavasti tuota saa (edes jossain vaiheessa) täältäkin päin, en ole kyllä nähnyt missään... Olisi kiva kokeilla. Parsa kun on ihan hyvää, mutta ne puisevat kohdat on vähän epämiellyttäviä, ja jos tuossa ei sitä ongelmaa ole, niin... :-)
VastaaPoista