keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Grillattua munakoisoa tahinikastikkeella


Musta on tullut grillaushullu. Johtuu aika pitkälti siitä että asun nykyään taloudessa josta löytyy grilli. Ja rakastan sitä! Voisin elää grillatulla halloumilla. Ja niin olenkin viimeaikoina tehnyt, vaihtelevin lisukkein.

Kaverilla oli pari munakoisoa ja karppaussivuilta napattu ohje jota päätettiin testata. Aiemminkin vastaavaa soosia on tullut tehtyä paahdettujen porkkanoiden kanssa, molempi hyvä!

Grillattua munakoisoa tahinitahnassa
iso munakoiso
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
muutama rosmariininoksa
3 laakerinlehteä
1/2 sitruunan mehu

Tahinikastike
1 rkl tahinia
2rkl luonnonjogurttia
1 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
hienonnettu valkosipulinkynsi

Leikkaa munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Valele viipaleet kauttaaltaan reilusti oliiviöljyllä. Hiero pintaan suolaa ja pippuria, sekoita rosmariini ja laakerinlehdet viipaleiden joukkoon. Paahda munakoisoja ja yrttejä kuumalla parilalla molemmin puolin, 4-5 min, kypsiksi.

Siirrä tarjoiluastiaan, pirskottele hieman öljyä ja sitruunamehua kuumille munakoisoille ja kääntele. Anna jäähtyä. Sekoita tahinikastikkeen ainekset sileäksi seokseksi, lisää joukkoon 1-2 rkl kiehuvaa vettä, jotta kastike ohenee hieman. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike munakoisojen päälle ja koristele yrteillä.



Lisukkeena sitä taivaallista grillattua halloumia ja sipulia, tomaatti-basilikasalaattia ja mintulla maustettua turkkilaista jugurttia. Omjomjom.

3 kommenttia:

  1. Ah, onpa ihanan näköistä. Paahdoin just eilen uunissa munakoisoja, joista osan panin salaattiin ja osan marinoin (täältä teiltä löytämälläni ohjeella). En oikein ymmärrä et miten en ymmärrä ostaa munakoisoa useammin, kerta se on niin hyvää! Tahinisoossia pitää ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Heipskukkuu ja kiitti, tätä viikonloppuna!

    VastaaPoista
  3. Janna, sama homma, unohtuu välillä täysin ja sit taas iskee munakoisokausi. Maistui grillattuna ilmankin soosia (toimisi salaatissakin grillattuna) mutta juu, testaa ihmeessä!

    Ja Kummitustalon Stella, kiva jos menee kokeiluun, testaa sitä porkkanaversiota joskus myös!

    VastaaPoista