torstai 28. heinäkuuta 2011

Kirsikka-halloumisalaatti


Lettupannulassa oli tehty Glorian ruoka & viini -lehden ohjeen mukaan kirsikka-vuohenjuustosalaattia, Peruspöperöä -blogissa oltiin muokattu ohje kirsikka-sinihomejuustosalaatiksi ja minä puolestaan väänsin siitä version halloumin kanssa. Alkuperäiseen ohjeeseen lisäsin kirsikkatomaatteja ja pähkinät vaihtui siemen-pähkinäsekoitukseen. Enpä ole aiemmin kirsikoita salaattiin heittänyt mutta toimivat mainiosti, varsinkin suolaisen juuston kaverina.

Kirsikka-halloumijuustosalaatti
runsaasti erilaisia salaatteja
1 l kirsikoita
1 pkt halloumia
saksanpähkinöitä
oliiviöljyä
sitruunamehua
balsamicoa

Viipaloi halloumi ja paista viipaleita pannulla/grillissä kunnes juustoissa nätti pinta. Huuhtele salaatit ja revi suupaloiksi. Poista kirsikoista kannat ja kivet (en jaksanut, mutta ei tuntunut vieraita haittaavaan kivien omatoiminen poisto). Laita juustoviipaleet sekä kirsikat salaatin päälle. Paahda saksanpähkinöitä kuivalla ja kuumalla pannulla hetki. Ripottele myös pähkinät salaattiin. Sekoita lorauksista oliiviöljyä, sitruunamehua ja balsamicoa kastike ja valuta kastike salaatin pinnalle.

Salaatin kaverina oli haisevaa, ihanaa munster-juustoa sekä brietä. Ranskalainen tori on muuten taas Lasipalatsin aukiolla (ei ole mainostettu missään?) ja sieltä näitä herkkuköntsiä saa kolme kympillä.


Olen myös kehitellyt itselleni aikamoisen vesimeloniaddiktion. Slurps.

3 kommenttia:

  1. Halloumijuusto on niin herkkua ja sopii hyvin salaattiin!

    VastaaPoista
  2. Kirsikat ja halloumi toimivat kyllä epäilemättä nekin yhteen tässä salaatissa. Ja nam mitä juustoja!

    VastaaPoista
  3. mulle kirsikka-vesimeloonisalaattia, kiitos. addiktiota meloonien suuntaan selkeästi ilmassa!

    VastaaPoista