keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Munakoiso-ohracurry


 Kuten taisin jo aiemminkin todeta, kokkailuinto on ollut kateissa. Oltiin jo tilaamassa pizzaa kun heräsi ajatus currysta. Muistelin että kaapista löytyy munakoiso ja kookosmaitoa, siinähän on jo hyvä pohja. Löytyipä kaapista myös ohraa, josta tulikin maukasta kun se imaisi kookosta ja mausteet itseensä. Ohessa valmistui myös naan-leivät, vanhalla hyvällä ohjeella. Kyllä tämä setti sen pizzan päihitti.

Munakoiso-ohracurry (kahdelle)

1 iso munakoiso
3 porkkanaa
1 sipuli
1 tlk kookosmaitoa
1,5 dl ohraa
oliiviöljyä
valkosipuli- inkivääri- ja currytahnaa
garam masalaa
kurkumaa
jeeraa
suolaa
pippuria

Pilko ja itketä munakoiso. Laita ohra kiehumaan suolalla maustettuun veteen, anna kiehua 10 minuuttia, valuta. Kuumenna öljy pannulla ja lisää tahnat (n. 1 tl jokaista) ja mausteita ja sekoittele. Lisää silputtu sipuli, pilkotut porkkanat ja munakoiso pannulle. Paistele kunnes ovat imaisseet mausteet ja porkkanat ovat pehmenneet sekä munakoiso alkaa tuntua kypsältä. Lisää kookoskerma ja ohrat pannulle. Anna hautua kannen alla reilun vartin verran. Maista ja mausta lisää tarvittaessa. Tarjoile naan-leivän kanssa.

Omat naan-leipäset meinasivat kärvähtää. Nää on niin nopeita. Ja älyttömän helppoja.

6 kommenttia:

  1. Ah, naan-leivät on niin hyviä! Te siellä varmaan tietäisittekin mistä saa todetusti hyvän reseptin niille? Koskaan en oo kokeillut itse tehdä, mutta aina oon halunnut. Nepalilaisessa kun käy syömässä, niin alkaa kuola valumaan jo pelkästä odotuksesta. :D

    VastaaPoista
  2. Nova Melina, tuossa tekstin alussa o yksi linkki reseptiin jota olen itse käyttänyt usein. Kannattaa testata, älyttömän helppo ja nopea!

    VastaaPoista
  3. jaahas, raaka-aineet löytyy kaapista, tehäänpä siis tuota pikaa tämmöstä. hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
  4. Teintätä tänään vaihtamalla munakoison kesäkurpitsaan ja lisäämällä purjoa. Naan-leivistä tuli melko pulleita ja tiiviitä, mutta maistuivatpa nekin! Niin kuin koko setti, myös perheen melkein 1-vuotiaalle. Kun vaan maustoi ihan lopuksi kun muksun annos oli jo otettu toiselle lautaselle.

    VastaaPoista
  5. Heta, hyvä että maistui! Ja ellu, mä itseasiassa ajattelinkin että teidän ruokataloudessa tää voisi toimia! Joskus varmaan ollut puhetta siitä että curryt ja naan saa hyvän vastaanoton.

    VastaaPoista