sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Vegaaninen voileipäkakku ja muita herkkuja

Rasti seinään: tein voileipäkakun. En ole koskaan ennen uskaltanut ryhtyä puuhaan, mutta sehän kävikin lopulta aika iisisti. Teen ehkä joskus toistekin.

Koristelusta iiiiso kiitos armaalle asuintoverille.
Selailin netissä jonkin verran eri ohjeita, ja eniten turvasin tähän Kinuskikissan ohjeeseen. Koska halusin tehdä kakusta vegaanisen, jätin juustot pois ja korvasin tuorejuuston soijatuorejuustolla, jota notkistin soijajugurtilla.

Vegaaninen voileipäkakku (10 hengelle)

12 palaa jonkinlaista vuokaleipää pohjaksi

Täytteeseen numero 1:
1 punainen paprika
1 dl rucolaa
100 g aurinkokuivatun tomaatin suikaleita
n. 100 g maustamatonta tuorejuustoa
hieman soijajugurttia
mustapippuria

Täytteeseen numero 2:
20 cm tuorekurkkua
n. 100 g maustamatonta tuorejuustoa
hieman soijajugurttia
1 iso valkosipulinkynsi

 Kostutukseen:
n. 1 ½ dl sitruunavettä (josta sitruunamehua n. ¼ dl)

Kuorrutukseen:
300-400 g maustamatonta tuorejuustoa
soijajugurttia

Koristeluun:
kirsikkatomaatteja
rucolaa
oliiveja
porkkanaa tms.

Edellisenä päivänä tein täytteen, leikkasin leipäpaloista reunat pois, kostutin ja täytin leivät. Eli neljä palaa vierekkäin, ensin sitruunamehua, sitten täyte numero 1. Uusi kerros leipiä päälle, kostutus ja toinen täyte. Päälle vielä leipäkerros ja kostutus, kakku kelmun alle ja jääkaappiin. Seuraavana aamuna koristelut ja vieraiden saapuessa kakku pöytään!

Meillä siis juhlistettiin himppasen etukäteen perheen pienimmäisen ensimmäistä synttäripäivää. Ellu toi ihanan kakun!

Siinä keskeytyi allekirjoittaneen sokerilakkokin päiväksi, mutta oli se sen väärtiä. Huomenna otetaan taas tiukka linja, ainakin tuonne kuun loppuun saakka.

Me ollaan huonoja järjestämään juhlia, mutta kannattaisi varmaan useammin, kun oli niin kivaa. Kiitos armaat tytöt! Ja siippaset tietty kans.

9 kommenttia:

  1. No kyllä! Tai siis juhlien järjestämisestä yleensä ottaa vähän liikaa stressiä kun pointti on kumminkin siinä että näkee kaikki kivat tyypit ja aina parempi jos niiden joukosta löytyy kakkupaakari :) Mä niin nostan hattua voileipäkakusta!

    VastaaPoista
  2. siis toi voileipäkakku oli kyllä todella hyvää! ja niin nättiki vielä. ei enää harmita, että pakotettiin teidät järjestämään juhlat :)

    VastaaPoista
  3. Jytis: kakkupaakari kaveripiirissä on kyllä ehdoton plussa :)

    Ellu: kiitos vaan kannustuksesta, siis pakotuksesta!

    VastaaPoista
  4. ja onneksi nyt on kaveripiirissä myös voileipäkakkupaakari!

    VastaaPoista
  5. Oi miten herkullisia tarjoiluita, siellä kelpasi sankarittarella juhlia! :) Näin muuten unta toissa yönä, että tämän blogin nimi ei tarkoittanutkaan oikeasti mitään herkkuilua ja koukkuilua, vaan se olikin salanimi sille, että sulla olikin kaksi lasta, joiden nimet olivat Kaneli = Herkku, ja Jens = koukku. :D Tosi selkeät salanimet! :D Kaneli ja Jens, siinäpä mahtava nimipari!

    VastaaPoista
  6. Tiina: sankaritar oli kyllä täpinöissään - niin kuin äitikin, hih. Hyvä vinkki! Jos lisää lapsia joskus tulee, niin Jens ja Kaneli ovat ehdottoman vahvat nimiehdokkaat :)

    VastaaPoista
  7. Ihanaa, että kirjoitit reseptin ylös! Mäkään en ole vielä uskaltanut kokeilla vegaanista voileipäkakkua, tai oikeastaan voileipäkakkua ollenkaan... :)

    VastaaPoista
  8. No ei muuta ku kokeilemaan! En mäkään ollut koskaan tehnyt. Yhtään ei ollut vaikeata, eikä edes niin aikaavievää kuin olisin jotenkin kuvitellut. Suosittelen!

    VastaaPoista