tiistai 28. helmikuuta 2012

Maapähkinävoikastike

Lyhyestä virsi kaunis: uusi suosikkikastike kasvispihveille ja Kaukoitä-henkisesti marinoidulle tofulle.

IMG_6749

Maapähkinäkastike (2-4:lle)

4 n. rkl-kokoista köntsää maapähkinävoita
0.75 - 1 dl vettä
1 cm pala inkivääriä
1 pieni valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Mätä blenderiin/sauvasekoitinkulhoon maapähkinävoi, pilkottu inkivääri ja valkosipulinkynsi. Lisää 0.5 dl vettä ja ala soseuttaa. Lisää vettä vähitellen kunnes haluttu koostumus on saavutettu. Hipsauta mukaan suolaa ja mustapippuria maun mukaan.

6 kommenttia:

  1. Maapähkinävoi on aivan ihanaa, mutta harvemmin tulee käytettyä sitä suolaisissa ruuissa. Täytyypä joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mullekin oli jotenkin ahaa-elämys laittaa sitä ekan kerran ruokaan. maapähkinävoi sopii hyvin esim. kookoksen kanssa mihin tahansa kasvispataan!

      Poista
  2. Oujes! Niin koukuttavaa kamaa. Mun testaamaan versioon tuli myös soijakastiketta, kannattaa testata joskus lorauttaa sitä hieman suolan sijaan. Ja puserrus limeä taisi olla siinä kanssa.

    Mutta siis sitä piti sanomani että Gambiassa maapähkinävoikastiketta hyödynnettiin kalan, lihan ja kasvisten kanssa ja kaikki olivat oivallisia yhdistelmiä. Tuota tofua pitää testata seuraavaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä mietinkin että tää konsepti kuulostaa tutulta! maapähkinävoikastike, mii lavs.

      Poista
  3. kuulostaa tulevalta lempiruoalta.

    VastaaPoista