Jamie Oliveria on tässä maailmassa varmasti kiittäminen monestakin asiasta, mutta henkilökohtaisesti haluaisin kiittää häntä semifreddosta tuomisesta elämääni (Alaston kokki-kirjansa myötä). Semifreddo eli käytännössä pakastettu kerma-munaseos on nerokas jälkiruoka: superhelppo, superhyvä ja loputtomasti muunneltavissa. Itse teen semifreddoa aina silloin tällöin jäätelön korvikkeeksi yksinkertaisesti jo siitäkin syystä, että sokerin määrä on säädeltävissä: kaupan jäätelöt kun maistuvat omaan suuhuni supermakeilta.
Semifreddon reseptejä ja maustamisideoita löytyy netistä hurumykke. Niitä näyttää olevan kahta laatua: valkuaisilla ja ilman valkuaisia - itse olen tainnut aina laittaa valkuaiset mukaan. Reseptikirjosta huolimatta perusresepti on kuitenkin helppo ja hommassa voi edetä näppituntumalla. Sen verran etukäteissuunnittelua vaaditaan, että pakastusaikaa kannattaa varata reilusti.
Lime-semifreddo (4:lle)
2-3 kananmunaa
2 dl kermaa
2-3 rkl sokeria/hunajaa
1 limen raastettu kuori
0.5 tl vaniljajauhetta
Tarvitset kolme kulhoa. Erottele valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa ja kaada kerma kolmanteen. Lisää sokeri keltuaiskulhoon (lisää sokerin määrää halutessasi, tästä määrästä ei vielä riitä makean ystäville). Vatkaa kaikkia kulhoja sähkövatkaimella pari minuuttia: kerma löysäksi vaahdoksi, valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja keltuais-sokeriseos vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kaikki ainesosat suurimmassa kulhossa kevyesti sekoittaen. Pakasta laakeassa astiassa mielellään ainakin yön yli tai ainakin 4-5 tuntia. Tarjoa hieman sulaneena ja puolikylmänä eli semifreddona!
Samainen kirja toi semifreddon meillekin vakiovieraaksi. Makuvariaatioita on ollut lukemattomia, mutta lime en ole koskaan kokeillut. Näyttää todella raikkaalta ja mahtavan värinen! Meillä yksi suosikeista on mm. Marianne-rouhe
VastaaPoistaOho, meillä on just riittävät ainekset tuohon, tekoon menee!
VastaaPoistaKuulostaapa tosiaan kokeilemisen arvoiselta =)
VastaaPoistaHeti tein, maustoin limen lisäksi vadelmahillolla. Ihan tajuttoman hyvää ja helppoa! Pesee kaupan jäätelöt mennen tullen.
VastaaPoistajonna, mariannerouhe toimii varmasti mahtavasti, kiitos vinkistä! ja kiva kuulla tytti että tykkäsitte, toivottavasti annellakin onnistuu!
VastaaPoistaToi kipollinen semifreddoa näyttää niin houkuttelevalta! Mä olen aina jotenkin vierastanut jälkiruokia joiden tekemiseen käytetään paljon munia, jotenkin pelottaa että se maistuu läpi. Ja hyvin ristiriitaisesti tykkään marengista hulluna :) Mutta jäisten jälkiruokien ystävänä, pakkohan tämä on laittaa testilistaan.
VastaaPoistaCan I simply say what a comfort to find somebody that truly knows what they're discussing over the internet. You definitely know how to bring a problem to light and make it important. More people must look at this and understand this side of the story. It's
VastaaPoistasurprising you aren't more popular because you most certainly possess the gift.
Here is my homepage ... buy real twitter followers
kokeilkaa marengin murusia ja marjoja sekaan,vähän kuin semifreddo paplova.
VastaaPoista