lauantai 4. helmikuuta 2012
Pähkinäkeittiöstä, päivää!
Hiljattain eli eilen reaalimaailmassa käydyssä keskustelussa hehkutettiin taas maapähkinävoita. Ai jai kun se on hyvää! Ja hyvä oli kun hehkutettiin, tänään välipalatarpeen iskiessä inspiraatio oli sitten valmiiksi haettuna. Maapähkinävoipirtelö ja jälkiruokana parapähkinätahna sammuttivat kyllä pähkinähimon kiitettävästi ainakin tältä päivältä.
Maapähkinävoipirtelö
3 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl maapähkinävoita
1 banaani
hunajaa
vaniljajauhetta
Vedä ainekset tehosekoittimella pirtelöksi. Helppoa kuin heinänteko.
Parapähkinätahna
150 g parapähkinöitä
0.5 tl suolaa
0.5 tl raakaruokosokeria / hunajaa
2-5 rkl kauramaitoa / vettä
(1 rkl pikakahvijauhetta)
(2 rkl sokeria)
(ripaus vaniljajauhetta)
Jauha pähkinöitä aivan hulluna jollain koneella. Tähän ei sauvasekoitin riitä vaan tarvitaan järeämpia aseita. (Itse hoidan homman ekassa kuvassa näkyvällä Bamixin myllyosalla, toimii.) Ideana on saada pähkinät niin murskaksi, että öljy alkaa erottua ja jauhe muuttuu tahmaiseksi. Lisää mausteita ja vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes haluttu koostumus on saavutettu.
Tahna toimii tällaisenaan pähkinävoin sijasta, tai sitä voi maustaa suolaiseksi tai makeaksi. Suluissa mainituilla ainesosilla saa makeaa kahvitahnaa. Jännittävää, nams!
Samaan syssyyn jauhoin vielä kaapista löytyneet kurpitsansiemenet samanlaiseksi tahnaksi (tai ei siis kahvitahnaksi, ihan vaan perusmausteilla). Nyt löytyy tahnaosastolta parin päivän ajan!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Pähkinätahnat ovat ihania !Ja tuo kahvin lisäys varmaan antaa kivasti lisämakua:)
VastaaPoistaNammm! Aivan ihana pirtsiohje! Näitä täytyy kyllä kokeilla (:
VastaaPoistaPähkinäkeittiö, hyvä keittiö! Pirtelö testattu: hyvää oli! Maapähkinävoi on nii-in hyvää. Olen jo addikti, vaikka mulle se on aika uusi tuttavuus. Maapähkinävoileipiä ja -muffinsseja, nam nam!
VastaaPoistaTuota tahnaakin tekisin, jos olisi oikeanlaiset välineet. Mutta ei ole.
Oi vitsi, kaikki tosi kiinnostavia! Toi parapähkinätahna olis varmaan mainio ruoanlaitossa, johonkin kevätrullien dippailuun tai johonkin munakoisopaistokseen tai tofukastikkeeksi tai.. :)Omjomm.
VastaaPoistaPirtelö on namia, toimii myös soijajogurtilla :)
VastaaPoistaKiva että pirtelö maistuu muillekin! Tunnustan vielä, että saatan joskus holvata maapähkinävoita vielä vähän enemmänkin tuohon annokseen. Joskus on vaan pakko.
VastaaPoistaTesting testing.
Poista