sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Paprikainen broilerifrittata ja basilikaöljy

Jääkaapissa lojuneet kananmunat olivat katselleet minua vaativasti jo pari viikkoa, nyt ne piti viimeistään hyödyntää ja siksi päätin kehitellä jotain Helmikuun ruokahaasteeseen, jossa todellakin haastavasti aiheena oli muna ja kana. Haastetta lähestyin mitä jääkappista löytyy-periaatteella ja tuloksena oli oikein hyvä frittata eli espanjalaishenkinen munakas. Idea basilikaöljyyn on BBC Foodin sivuilta, siellä frittatan kanssa tarjottiin rucolapestoa, mutta rucolaa ei löytynyt kaapin uumenista.

Frittata (kahdelle tai yhdelle nälkäiselle)
4 luomumunaa
100g ohuen ohutta broilerin fileeleikettä
1 peruna
1/2 punainen paprika
1 reilu rkl paprika-chili tuorejuustoa
1 rkl maitoa
suolaa, pippuria ja persilijaa

Basilikaöljy
hiukan vajaa ruukku basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi

Ensiksi pilkotaan peruna ohuiksi siivuiksi ja paistetaan pannulla kypsäksi tilkassa öljyä (noin 5 min). Tällä välin voi tehdä basilikaöljyn, eli silputaan basilika ja valkosipuli pieneksi ja lorautetaan öljyt perään. Tämän voi myös hurauttaa sauvasekottimella niin saa sileämpää jälkeä.

Kun perunat on kypsiä, maustetaan ne suolalla ja lisätään pannuun suikaloidut broilerileikkeet ja pilkottu paprika sekä hieman persilijaa. Ei kuitenkaan sekoiteta vaan annetaan täytteiden jäädä kerroksittain. Päällimmäiseksi paprika-chili tuorejuustoa pieninä nokareina.

Sekoitellaan kulhossa munien rakenne rikki ja lisätään suolaa sekä pippuria ja loraus maitoa. Kaadetaan seos varovasti pannuun ja kypsennetään miedolla lämmöllä kunnes täyte on lähes hyytynyt. Sitten käännetään varovasti jotta toinenkin puoli saa väriä ja annetaan paistua vielä muutama minuutti. Mitä isompi lasta, sitä helpompaa kääntäminen on (mulla oli pieni lasta ja frittatan leviäminen pitkin hellaa lähellä). Päälle basilikaöljyä ja tarjolle!

4 kommenttia:

  1. Voisinpa vaikka kokeilla tätä, ilman broileria kylläkin.

    Onnea Jytis helmikuun ruokahaasteeseen!

    VastaaPoista
  2. Vau, ihanan kuullosta!

    Mä kuvittelin että tää on ihan vegepohjanen ravintola, mutta olihan täällä kanaakin *nam*

    *nimim. melkein kaikelle allerginen = helpommin selitettävissä, mitä saa syödä, kuin ne kaikki, mitä et saa syödä*

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Ja Hertta, mun pitikin lisätä tuohon että jos haluaa jättää lihan pois niin lisää vaan toisen perunan, näin pysyy mittasuhteet samoina.

    Asuintoveri muuten sanoi että vielä enemmän olis saanut olla mausteita, joten perunoita paistellessa voisi pannulle laittaa hieman chiliä joukkoon jos tykkää jytkymmästä.

    VastaaPoista
  4. Kuulostaapa hyvältä yhdistelmältä! Mietin myös kanan korvaamista vaikkapa fetalla. Täytyy laittaa testattavien listalle!

    VastaaPoista