
Ohrapuolukkapuuro (kahdelle)
0,75 dl esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoja
2,5 dl maitoa
3,5 dl vettä
1,5 dl puolukoita /puolukkasurvosta
sokeria ja ripaus suolaa
tarjoiluun maitoa ja sokeria
Laitoin ohrasuurimot edellisenä iltana turpoamaan yhteen desiin vettä ja annoin turvota yön yli. Turvotuksen voi myös tehdä niin että kiehauttaa ohrasuurimot desissä vettä ja antaa kiehua kunnes vesi on imeytynyt. Sitten kuumennetaan maito ja loppu vesi kiehuvaksi ja lisätään turvonneet suurimot. Keitetään ilman kantta n. 20 minuuttia. Sitten lisätään puolukat ja sokeria (tai valmiiksi sokeroitua puolukkasurvosta). Annetaan hautua kannen alla vielä n. 10 minuuttia. Lisää lopuksi ripaus suolaa ja anna jäähtyä hieman. Nauti maidon ja sokerin kanssa, hyvää!
Ei kommentteja: