maanantai 13. huhtikuuta 2009

Ohrapuolukkapuuro

Eilen metsä vaihtui kaupunkimaisemiin ja kotona ollaan taas. Paluu arkeen ei juuri houkuttele mutta onneksi pääsiäisreissulta saatiin mukaan asuintoverin suvun oman maan pottuja, mustikoita, puolukoita ja rieskaa. Mukana oli myös ihanaa sokeroitua puolukkasurvosta joka pääsi käsittelyyn heti.


Ohrapuolukkapuuro (kahdelle)

0,75 dl esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoja
2,5 dl maitoa
3,5 dl vettä
1,5 dl puolukoita /puolukkasurvosta
sokeria ja ripaus suolaa
tarjoiluun maitoa ja sokeria

Laitoin ohrasuurimot edellisenä iltana turpoamaan yhteen desiin vettä ja annoin turvota yön yli. Turvotuksen voi myös tehdä niin että kiehauttaa ohrasuurimot desissä vettä ja antaa kiehua kunnes vesi on imeytynyt. Sitten kuumennetaan maito ja loppu vesi kiehuvaksi ja lisätään turvonneet suurimot. Keitetään ilman kantta n. 20 minuuttia. Sitten lisätään puolukat ja sokeria (tai valmiiksi sokeroitua puolukkasurvosta). Annetaan hautua kannen alla vielä n. 10 minuuttia. Lisää lopuksi ripaus suolaa ja anna jäähtyä hieman. Nauti maidon ja sokerin kanssa, hyvää!

Ei kommentteja: