tiistai 28. huhtikuuta 2009

Jamaikalainen banaanijugurtti


Viikonloppuna perkasin kirjahyllyäni ja huomasin että yksi keittokirja oli eksynyt sinne, yleensä pidän ne köökissä. Kyseessä oli jouluna saatu Heli Kuusipalon Aurinkoinen aamu, aamiais- ja brunssikirja joka on jäänyt ihan paitsioon. Mutta ei enää. Ensimmäisenä testasin tällaista jugurttia joka sopii niin aamu- kuin iltapalaksi. Maukasta oli ja kaneli se vaan on hyvä mauste!

Jamaikalainen banaanijugurtti (kahdelle)
2 kypsää banaania
2 rkl limetti- tai sitruunamehua
3 dl luomua maustamatonta jugurttia ( mulla oli osa vanilijaa)
kanelia

Viipaloi toinen banaani ja laita 1 rkl sitrusmehua päälle. Soseuta sauvasekottimella ja peitä kannella tai kelmulla ja laita pakastimeen puoleksi tuuniksi. Viipaloi toinen banaani ja laita loput mehusta päälle tummumisen estämiseksi. Sekoita kohmeinen banaanisurvos ja jugurtti. Koristele annokset banaaniviipaleilla ja ripottele päälle kanelia. Nautitaan hyvin kylmänä!

1 kommentti:

  1. Kuulostaa ihanalta! Pitääpä väkertää tätä aamiaiseksi viikonloppuna!

    VastaaPoista