lauantai 11. huhtikuuta 2009

Pitkäpizzaperjantai

Kiitos pitkäpizzaperjantai-termin lanseeraamisesta (ainakin tässä kaveripiirissä) kuuluu Paulle, joka tällä hetkellä emännöi pääsiäisretkeä pohjoisessa. Sen verran hauska termi, että päätimme käyttää sitä meilläkin.

Saimme päivällisvieraiksi kaksi kivaa aikuista ja yhden erityisen kivan vajaan kuukauden ikäisen vauvan. Jälkimmäiselle pizza ei vielä maistunut, mutta vanhemmillensa ja meille kyllä.

Asuintoveri teki pizzapohjan hyvissä ajoin kohoamaan. Ohjeena oli ihan peruspohjaohje:

2½ dl vettä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
4-5 dl vehnäjauhoja

Pohja kaulittiin valmiiksi leivinpaperin päälle ja jätettiin mahdollisimman ohueksi. Päälle kaadettiin tomaattikastiketta, joka tehtiin näistä aineista:

tomaattimurskaa
tomaattipyrettä
tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
sokeria
oliiviöljyä
ja vähän etikkaa

Keitetty seos levitetään pohjan päälle. Pohjaa kastikkeineen paistetaan 250-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.


Tämän jälkeen täytetään pizza. Meillä täytteinä oli:

tuoreita herkkusieniä
sipulia
persikkaa (sopii todella hyvin pizzaan!)
aurajuustoa

Täytä pizza ja paista vielä noin 10 minuuttia. Päälle villirucolaa.


Lisukkeena tarjottiin kaali-porkkana-paprikasalaattia, johon lisättiin suolaa, pippuria, sokeria ja etikkaa.


Hyvää oli!

Tänään onkin sitten lankalauantai. Illalla saapuvat toiset ruokavieraat ja pääruoka on vielä hakusessa. Useampikin on ehdottanut spagettia lankaa muistuttavaksi ruuaksi. Ehkä!

Ei kommentteja: