
1 puntti vihreää parsaa (450-500g)
1 keskikokoinen sipuli
3 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
7-10 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl parmesanjuustoa karkeana raasteena
Huuhdo ja kuori sekä keitä parsat ja nosta pois kattilasta. Säästä keittovesi ja lisää siihen loppuvesi ja liemikuutio. Leikkaa parsat 3-4cm paloiksi ja ota nuppupalat erikseen.
Silppua sipuli ja kuullota sitä öljyssä paistokasarissa, varo ettei ruskistu. Lisää riisi pannulle ja kuullota sekoitellen muutama minuutti, niin että riisistä tulee läpikuultavaa. Lisää pikkuhiljaa kuumaa lientä pannulle ja odota aina että liemi on imeytynyt ennen kuin lisäät lientä.
Alkuvaiheessa lisää myös parsapalat (ei nuppuja). Anna nesteen imeytyä välillä sekoittaen ettei pala pohjaan. Lisää nestettä loppuvaiheessa tarpeen mukaan. Vielä kun lientä on jäljellä, keitä nuppuja liemessä 3-4 minuuttia ja siirrä odottamaan. Risoton kypsyminen kestää noin puoli tuntia, valmis risotto on löysähköä, maistele! Lopuksi lisää parmesanjuusto mukaan ja rouhaise päälle mustapippuria. Nostele parsanuput annosten päälle ja laita pippurimylly ja parmesania myös pöytään tarjolle. Nam!!


Ei kommentteja: