keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Piknikillä

Herkun ja Koukun perinteisiin kuuluu ainakin yksi yhteinen piknik kerran kesässä. Tänä vuonna olimme ajoissa liikkeellä, ja mukana oli myös Hesarin toimittaja. Lisää piknikistä voi lukea tänään ilmestyvästä Hesarin Kesä-liitteestä.

Jokainen toi piknikille jotakin. Reseptejä herkkuihin löytyy tuolta alhaalta. Ja tältä se sitten näytti:


Skål!


Pöytä on katettu.


Puolivalmis pupu.


Bataattinen tofupiirakka.


Maailman parhaita appelsiinisuklaamuffinsseja.

Herkku ja Koukku toivottaa kaikille rattoisaa piknikkesää! Piknikkuvista kiitämme valokuvaaja Laura Ojaa.



Herkun & Koukun piknikpiirakka

Pohja
2,5 dl vehnäjauhoja
200g bataattia (keitettynä ja muussattuna)
75g margariinia (sininen Keiju on vegaaninen)
1 tl leivinjauhetta

Sekoita huoneenlämpöinen margariini bataattimuusiin ja lisää jauhot,
joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja
reunoille.

Täyte
1 pkt kylmäsavutofua
150g pakastepinaattia
1 sipuli
2 dl soijajugurttia
2 rkl pinjansiemeniä
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria, chili- ja paprikamaustetta

Kuullota sipuli lorauksessa oliiviöljyä. Lisää pinaatti pannulle ja paista hetken aikaa. Mausta ja maista. Lisää murennettu tofu ja mausta lisää tarvittaessa. Anna paistua muutama minuutti ja ota pannu pois kuumalta levyltä. Lisää jugurtti ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälleja ripottele lopuksi pinjansiemenet päälle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Hedelmäinen salaatti


jääsalaattia
rucolaa
lehtisalaattia
avocadoa
balsamicoa
kuivattuja pehmeitä aprikooseja
chiliä
kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä

Oliivitahna

½ l mustia oliiveja
4 valkosipulinkynttä
½ ruukkua tuoretta persiljaa
½ dl oliiviöljyä
1 tl sokeria
1 tl rouhittua mustapippuria

Lisää oliivit, kuoritut valkosipulinkynnet ja persiljanoksat monitoimikoneeseen. Soseuta tasaiseksi. Notkista oliiviöljyllä ja viimeistele maku sokerilla ja mustapippurilla.

Porkkana-pähkinälevite

Ohje löytyy täältä muunneltuna niin, että mantelin tilalla on pähkinää.

Ja sitten jälkiruokaosioon, nam!

Raparperikeksit (n. 20 kpl)

2 dl raparperi-mansikkahilloa
1 dl sokeria
100 g (vegaanista) margariinia
4 dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl ruokasoodaa
0.5 tl suolaa
1 dl raparperia pilkottuna

Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Sekoita joukkoon hillo ja raparperipalat. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet, lisää hilloseos ja sekoita sen verran, että saat ainekset sekaisin. Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Muotoile uunin lämmetessä taikinasta noin sentin paksuisia keksejä ja kuorruta ne sokerilla painamalla keksien yläpinta sokeriin. Paista keksejä n. 15-20 minuuttia (sen verran, että yläpinta muuttuu kullanruskeaksi - älä paista liikaa, koska keksit kypsyvät vielä jäähtyessään).

Appelsiinisuklaamuffinssit


Muffinssiresepti on peräisin Vegan Cupcakes Take Over the World -kirjasta; taikina tehtiin Your Basic Chocolate Cupcake -ohjeella (vaihtaen taikinan nesteenä käytetyn soijamaidon appelsiinimehuun), täyte ja kuorrutukset Orange Pudding Cupcakes -ohjeella. Erittäin herkullinen lopputulos! Tuota Orange Pudding -muffinssien ohjetta oli aikaisemmin testattu myös sellaisenaan, mutta kyllä tämä suklainen versio oli parempi. Noh, ei liene mikään yllätys että suklaa parantaa reseptin kuin reseptin...

6 kommenttia:

  1. Eksyin tänne Hesarin kesäliitteen jutun kautta. Teillä on ihania kokkauksia ja kauniita neuleita. Vaikka meidän perhe on sekasyöjäporukkaa, kokkaan mielelläni kasvisruokaa. Sain hyviä ideoita taas. (Nyt kauppaan ja hellan ääreen!)

    VastaaPoista
  2. Hei Solveig, kiva kun eksyit! Ja mukava kuulla, että ruokareseptit innoittivat.

    Ihania ompeluksia löytyi sinunkin blogistasi, ja tosi kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  3. kiva kun vinkkasitte. en ole vielä ko lehteä ehtinyt avata kun on ollut hiukan kiirus päivä. mielellään luen mitä teidän poppoossta kirjoitetaan. ihania kuvia!

    VastaaPoista
  4. mooikkelis moi. samoin kuin solveig eksyin tänne nytin kautta. kamala olo kun en saa mitään ideaa puikoille. tunikaa ajattelin ja ohjekin löytyi mutta lanka on taas se ongelma. :>

    VastaaPoista
  5. Kiitos kivoista kommenteista! Ja meidän blogiimme saa eksyä kyllä mieluusti jatkossakin.

    Hyppysellinen: Kuvat ovat minustakin aivan ihania. Ja jotenkin sitä vaan huomaa tuon eron ammattilaisen ja amatöörin ottamien kuvien välillä.

    Sero: Mulla on ollut sama probleema - puikot eivät ole aikoihin kilisseet. Mutta eilen istuin junassa reilut 7 tuntia(!), niin kyllähän siinä jo pätkän villatakkia tikkusi. Mulle taas lanka ei oo koskaan ongelma, vaan se ohje. Tai sen puute.

    VastaaPoista
  6. Äitille pitää olla suomenkielinen appelsiinimuffinsiohje. En lähde seikkaileen sen perään...

    VastaaPoista