Panzanella eli italialainen leipäsalaatti on tullut vastaan lähes jokaisessa ruokablogissa joten pitihän sitä itsekkin testata. Jokaisella tuntuu olevan myös oma versionsa salaatista, joten minäkin päädyin laittamaan siihen vähän mitä teki mieli. Olen viimeaikoina ollut ihan koukussa soijajugurttiin (Superkätevä! Käy piirakoihin, keittoihin, kastikkeisiin!), joten kruunasin salaatin jugurttikastikkeella. Seuraavana päivänä söin salaattia ilman kastikketta eväänä ja toimi hyvin myös niin.
Panzanella jugurttikastikkeella (2 annosta)
1 ruukku jääsalaattia
1 rasia kirsikkatomaatteja
4 rkl mustia oliiveja
2 aurinkokuivattua tomaattia
2 viipaletta maalais-, jyvä-, tai sekaleipää
2 rkl tuoretta persilijaa
kastikkeeseen
4 rkl soijajugurttia
1 tl kuivattua ruohosipulia
paprikamaustetta
Pilko salaatti ja aurinkokuivatut tomaatit. Lisää joukkoon puolitetut kirsikkatomaatit, oliivit, persilija ja paloiksi revitty leipä. Sekoita kastikeainekset keskenään ja sekoita salaattiin. Parmesan olisi sopinut myös hyvin viimeistelyyn. Ja nauti!
Ei kommentteja: