Amaranttipata
2 dl amaranttia
n. 3 dl vettä
1 rkl kookosöljyä
3 valkosipulin kynttä
2-3 cm pätkä inkivääriä
1/2 tl chiliä (tai maun mukaan)
1/2 tl kurkumaa
1/4 tl kanelia
1 tl currya
1 rkl soijakastiketta
1 rkl makeaa chilikastiketta
0,5 tl suolaa
1 tl sitruunamehua
1 rkl kookosöljyä
1/3 kukkakaali
2 pientä omenaa
3 pientä (tai 2 keskikokoista) sipulia
0,5 dl pähkinärouhetta (cashewit ja saksanpähkinät ainakin sopivat hyvin)
10 kirsíkkatomaattia
Pilko valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy, paista siinä valkosipulia, inkivääriä ja muita mausteita hetki. Huuhtele amarantti ja lisää kattilaan, paista muutama minuutti. Lisää vesi ja hauduta kypsäksi (noin 40 minuuttia).
Pilko kasvikset. Paista sipulia, kukkakaalia ja omenoita öljyssä kunnes ne pehmenevät. Lisää pähkinärouhe ja tomaatit.
Sekoita amarantti ja kasvispaistos toisiinsa. Valmista tuli!
Pakko myöntää että en oo kuullu ikinä ennen amarantista. Mutta sehän vaikuttaa kelpo tuotteelta, gluteenitonkin!
VastaaPoistaMuistuttaako maku siis quinoaa, kuskusia vai mitä?
no tuota, vaikea sanoa mitä maku oikeastaan muistuttaa, enpä ole tainnut sitä koskaan maistaa paljaaltaan! ainakaan maku ei ole kovin voimakas, tuolla linkin takana sitä kuvailtiin pähkinäiseksi ja makeahkoksi. enempi jää mieleen koostumus, pienenpienet jyvät jotka poksuvat kivasti! amaranttiahan voi poksautella myös popkornin tapaan, täytyy ehkä kokeilla vielä pussin jämillä.
VastaaPoista