Hei hoi, syyskuun ruokahaasteen äänestys on käynnissä, käykää kurkkaamassa ja antamassa ääni!
Ja sitten, ISO kiitos kaikille mahtavista puolukkavinkeistä kommenttilootassa! Moni on menossa testaukseen, saa nähdä riittääkö puolukat :) Ensimmäinen puolukkaleivonnainen syntyi kuitenkin Hesarin reseptistä, sillä piti tehdä jotain gluteenitonta ja tää kuulosti aikas hyvältä vaihtoehdolta. Ja niin se olikin, aivan ihanaa!
Puolukkainen uunijäätelö
Pohja:
3 keltuaista
1/2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
Täyte:
n. 2 dl puolukoita
1 tl kanelia
2 rkl sokeria
1/2 l vaniljajäätelöä
Pinnalle:
3 valkuaista
1/2 dl tomusokeria
puolukoita
Valmista ensin pohja. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, leivinjauhe ja mausteet ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Levitä taikina voidellun ja jauhotetun pienen kakkuvuoan pohjalle (saa levittää tosi ohueksi, taikina on aika pieni). Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä. Me ei kyllä kumottu vaan tehtiin siihen päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää lopussa myös tomusokeri. Murskaa toisessa astiassa puolukat kanelin ja sokerin kanssa ja sekoita ne jäätelön sekaan. Lusikoi jäätelö pohjan päälle ja peitä se valkuaisvaahdolla. Laita kuumaan uuniin (250 astetta) muutamaksi minuutiksi kunnes vaahto saa väriä. Ripottele päälle puolukoita ja tarjoile heti!
Myös pelkkä täyte oli järisyttävän hyvää.
Oooooo! Miten ihana herkku!
VastaaPoista