Tästä piirakasta tuli ruma mutta hyvä! Välillä vaan käy niin että ruuan ulkonäkö ei houkuttele, mutta onneksi maku ei aina vastaa ensisilmäystä. Jatkokehittelin aiemmin tehtyä tomaattipiirakkaa, jonka pohja on muuten maailman nopein ja helpoin! Tulos oli vihertävän epämääräinen mutta yllättävän maukas.
Pinaatti-tomaattipiirakka
Täyte:
1 pss pakastepinaattia
3 tomaattia
1 pieni sipuli
1 dl soijajugurttia
1 dl mietoa tacokastiketta
suolaa, pippuria
parmesan-juustoa (fetakin sopisi)
Pohjan ohje löytyy täältä.
Tee pohja ja laita se esikypsymään uuniin ( 2oo astetta, noin 15 minuuttia). Sillä aikaa kuullota pannulla pilkottu sipuli lorauksessa öljyä. Lisää pakastepinaatti ja kuutioidut tomaatit ja paistele sen aikaa että nesteet haihtuvat. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää tacokastike ja jugurtti. Täyte on aika löysää mutta kyllä se vaan siitä hyytyi juuri sopivasti. Lisää täyte pohjan päälle ja ripottele päälle reilusti parmesania (käytin sitä lähinnä peittämään piirakan rumuutta mutta se sopikin tosi hyvin! Ja siis feta varmaan toimisi myös). Kypsennä vielä noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja: