Tein tutkimusmatkan pakastimeen ja löysin pussin pakasteherneitä. Ei mitään hajua mitä tarkoitusta varten ne on hankittu, joten oli aika keksiä sellainen. Uusimmassa BBC:n Good Food lehdessä oli osio Kids in the kitchen. Heh. Nappasin sieltä sitten lapsukaisten valmistaman hernetahna-ohjeen jota aloin muokkaamaan. Lopputuloksena kaksi eri versiota, molemmat oli hyviä! Ruisleivän päällä olevassa on valkosipuli-yrttituorejuustoa, rieskan päällisessä puolestaan aurinkokuivattuja tomaatteja.
Hernetahna
1 pss pakasteherneitä
2 rkl maustamatonta (soija) jugurttia
1 pieni valkosipulinkynsi
1 tl sitruunamehua
kourallinen tuoretta basilikaa
2 rkl valkosipuli-yrttituorejuustoa / 5 aurinkokuivattua tomaattia
Survo ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Tarjoa dippinä tai levitteenä.
Hernetahna on super herkkua! Teen tätä aina talvisin, jolloin markettien kurkut ja tomaatit näyttävät ja maistuvat liian usein bioroskiksesta tongituilta, mutta leipä kaipaa silti jotain vihreää päälleen.
VastaaPoistatää on hyvin hämmentävää..
VastaaPoistakeksin nimittäin tän ruuan yhtäkkiä ihan tyhjästä pari viikkoa sitten, ilman että luin siitä mistään!