lauantai 14. marraskuuta 2009

Omenalastuja

Harhauduin ostamaan torilta neljä kiloa kotimaisia omenoita (no kun halvalla sai). Neljä kiloa on aika monta omenaa, uskokaa pois! Niin monta, että kaikkia ei ehdi yksin syömään tuoreena. Elävän ravinnon kurssilla oli taannoin puhetta omenarenkaiden kuivattamisesta huoneenlämmössä - lisävinkkiä puuhaan sain myös Tofu for Two:lta (ihanaa omenakakkureseptiä etsiessäni). Näillä ohjeistuksilla varustettuna kaiversin sitten pestyistä ompuista sisukset pois, leikkasin parin millin siivuiksi ja virittelin renkaat narulle kuivumaan astiakaappiin.

IMG_3526

Reilu neljä päivää myöhemmin renkaat olivat kuivuneet ihaniksi lastuiksi.

IMG_3562

Omenalajikkeina on makeahko Åkerö sekä happamampi Antonovka. Kumpikaan lajikkeista ei tuntunut tummuvan tai muutenkaan kärsivän prosessin aikana, ja kuivuneissa lastuissa on mahtava tiivistynyt omenan maku. Aivan herkkua. Säästäisin seuraavaan kerhotapaamiseen, mutta en usko sen onnistuvan...

4 kommenttia:

  1. Kauankohan tällaiset mahtaa kestää syömättä (jos malttaa)? Olisi hauska lahjaidea.

    VastaaPoista
  2. onkos nämä semmoisia rapeita vai sitkeitä lastuja? hyvä tietää, että noin helposti onnistuu kuivaus!

    lisäraporttia odotellaan omenakaakusta.

    VastaaPoista
  3. Oi, näyttää ihanilta! Muakin jäi mietityttää nää että olisi kiva kokeilla ja tästä rohkaistuneena pitääkin testata!

    VastaaPoista
  4. Rauna, en osaa sanoa lastujen säilymisestä. Kuvittelisin että viikkoja nyt ainakin säilyvät? Varmaan kauemminkin.

    Ellu, sellaisia nahkeita ovat. Pistäkääpä jytiksen kanssa aamupuuro-omput kuivumaan!

    VastaaPoista