maanantai 26. huhtikuuta 2010

Appelsiini-tofusalaatti


Vitsi mä ilahduin kun huomasin että lähimaaston Siwoissa myydään vaan Reilun kaupan appelsiineja, ne on aika eri luokkaa kuin jotkut lajitoverinsa. Kuoret irtoavat hyvin, ei siemeniä ja ihanan mehukkaita. Ja mainion raikkaalta maistuivat myös salaatissa! Vähän jotain suolaista vastapainoa tähän jäi kaipaamaan, esim krutonkeja tai suolattuja ja paahdettuja pähkinöitä.

Appelsiini-tofusalaatti (kahdelle)

Tofu:
250g maustamatonta tofua
2 rkl seesamiöljyä
1 tl inkiväärimurskaa
0,5 appelsiinin mehu
1 rkl soijakastiketta
ripaus suolaa

Salaattiin:
1 ruukku jäävuorisalaattia
2 appelsiinia
200g vihreitä papuja (parsakaali sopisi myös)
paahdettuja seesaminsiemeniä
(+ suolapähkinöitä/krutonkeja)

Kuutioi tofu. Sekoita marinadi-ainekset ja lisää tofukuutiot joukkoon. Anna marinoitua yön yli. Paista tofukuutiota pannulla kunnes saavat rapsakan ja ruskean pinnan. Pese ja pilko salaatti, lisää pavut salaatin sekaan sekä kuoritut ja paloitellut appelsiinit. Lopuksi nostele tofukuutiot salaattiin ja viimeistele seesaminsiemenillä/krutongeilla/pähkinöillä. Kastikkeeksi lorautin vielä siirappista balsamicokastiketta johon olen aikas ihastunut.

Ja kerrotaan vielä että mun osalta on luvassa hiljaiseloa blogissa seuraavien viikkojen ajan. Kämpässä alkoi kattoremppa ja kuivuri, pöly sekä muovitettu asunto taitaa viedä kokkailuhalut ja -mahdollisuudet aika vähiin. Syön siis pölyä.

3 kommenttia:

  1. Täytyykin testata tällaista salaattia. Vaikuttaa tosi herkulliselta. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Appelsiini on kyllä mainio raikastus salaatissa, vaikkakin ärsyttävä pilkottava kun tuppaa aina ruikkimaan mehuja pitkin seiniä. Mutta siitäkin huolimatta mainio :)

    VastaaPoista