sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Kantarelli-tofu-parsakaalipaistos


Satoi ja satoi, illat pimeni, teki mieli ruokaa joka huusi: Syksy! Ja sellainen löytyi Hesarin reseptiarkistosta, tofun lisäsin kun se puolestaan huusi kaapista: Käytä! Tuhtia syysruokaa.

Kantarelli-tofu-parsakaalivuoka

250g maustamatonta tofua
400g parsakaalia
0,5l kantarelleja
1 pieni sipuli
1 rkl voita
suolaa
pippuria

Kastike:
1,5 dl maitoa
150g sulatejuustoa (mulla oli voimakasta Koskenlaskijaa)
paprikamaustetta

Puhdista parsakaalit ja paloittele. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Puhdista ja paloittele sienet, hienonna sipuli. Kuumenna sieniä voissa pannulla tai kattilassa kunnes ne menevät hieman kasaan. Lisää sipulisilppu, paloiteltu tofu ja paistele vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

Aseta parsakaalit voideltuun vuokaan ja levitä sieni-sipuli-tofuseos päälle. Kuumenna maito kattilassa ja paloittele joukkoon sulatejuusto. Mausta kastike paprikajauheella ja kaada vuokaan. Kuorruta 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.


Syystunnelmaa asuntoon on tuonut myös omenoiden ihana tuoksu. Sain äidiltä niitä sellaisen läjän että meinasin jo olla pulassa. On soseutettu, pilkottu, pakastettu, syötetty työtovereille ja kuivatettu Handepanden ohjeilla. Superkoukuttavaa naposteltavaa.

7 kommenttia:

  1. NAM,NAM! Kantarelleja ei tähän hätään löydy. Omalla pihallakin olisi muutama iso vaalea sieni, mutten uskalla käyttää, ennen kuin joku tunnistaa. Mutta kyllä se kantarellin maku olisi mahtava :)

    VastaaPoista
  2. Voi luoja, vesi herahtaa kielelle jo pelkästä ajatuksesta... mistähän nyt äkkiä löytäisi kanttarelleja?!

    VastaaPoista
  3. hyvältä näyttää! mulla on jotain vähän samankaltaista mielessä, tosin eri sienillä. ja ilman parsakaalia. eli ihan eri juttu :D

    katotaan, saanko ikinä aikaiseksi - parasta olis kyllä saada, kun jääkaapissa on tofupaketti.

    VastaaPoista
  4. Kiitos!

    Äitiliini, joo en suosittele testaamaan tätä valkoisella pihasienellä :)

    Kaisa, millainen muuten on sienisato siellä Irlannissa näin syksyisin, puskeeko kantarellia vai mitä?

    Liina, no mut sinnepäin :)

    VastaaPoista
  5. Vähän noloa kyllä mutta en yhtään tiedä minkälaisia sieniä täällä kasvaa.. asun Dublinissa enkä edes tiedä mistä täältä löytyy lähin metsä :( Varmaan jostain löytyisi jos olisi auto. Olen markettien sienisadosta siis riippuvainen :) Olen kyllä nähnyt kanttarelleja yhdessä erikoiskaupassa joten sinne siis..

    VastaaPoista
  6. Kaisa, nooh, ehkä se metsäkin vielä joskus tulee vastaan :) Aika markettien armoilla täälläkin.

    VastaaPoista
  7. Kyllä näyttää hyvältä! syksyltä!

    VastaaPoista