lauantai 19. maaliskuuta 2011

Halloumi-tomaattikeitto


Multa revittiin hammas ja se jos mikä on hanurista. Vieläkään pureskeluhommat ei oikein onnistu niin ystävä päätti tehdä mulle lohdutukseksi tomaattikeittoa, minä päätin lisää siihen vielä kimpaleen halloumia. Yhteistyön lopputuloksena olikin todella hyvä keitto! Lempeä ja maukas.

Halloumi-tomaattikeitto (kahdelle)

2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
oliiviöljyä
1 tlk hyvää tomaattimurskaa 
2-3 rkl tomaattipyrettä
5 dl kasvislientä
ripaus chiliä
kuivattua oreganoa
kuivattua ja tuoretta basilikaa
ripaus suolaa ja sokeria
1 rkl balsamicoa
1 dl kermaa
1/2 pkt halloumia (eli noin 125g)

Pilko ja kuullota sipulit oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja -pyre sekä mausteet. Sekoittele ja lisää kasvisliemi. Anna hautua hiljaisella lämmöllä vajaa tunti. Lisää lopuksi balsamico, kermaloraus ja murusteltu halloumi. Maista ja mausta tarvittaessa. Pilko päälle tuoretta basilikaa ja tarjoile.

Ja hei, vielä ehtii äänestää!

5 kommenttia:

  1. Mä vähän mietin että bloggaanko tätä ollenkaan kun aika perusresepti ja ehkä kaikki osaa tehdä tomaattikeittoa mutta oli sen verran hyvää että laitoinpa nyt kumminkin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta! En muista ikinä tehneeni tomaattikeittoa :D

    VastaaPoista
  3. Äitiliini, no kappas, nyt sitten kattila porisemaan!

    VastaaPoista