keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Levite aurinkokuivatuista tomaateista

Uijui, Punnitse & Säästä on saanut valikoimiinsa ihania aurinkokuivattuja tomaatteja. Ovat suolattuja ja todella addiktoivia. Olen siis vedellyt niitä pussista naamaan tuosta vaan. Muutaman maltoin säästää ja tein niistä levitettä josta tuli tujua. Ja hyvää!


Levite aurinkokuivatuista tomaateista (ohje: Edustuskeittiö, s.35)

n. 8 kpl kuivattuja tomaatinpuolikkaita
0,5 l vettä tomaattien liottamiseen
0,5 dl pinjansiemeniä (käytin manteleita)
1 rkl kapriksia
puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 murskattua valkosipulinkynttä
2-3 rkl oliiviöljyä
nippu basilikaa
nippu persiljaa
mustapippuria

Liota tomaatteja lämpimässä vedessä noin puoli tuntia. Säästä liotusvesi. (Jos käytät öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja, valuta ne ja käytä vain hieman oliiviöljyä). Soseuta kaikki ainekset öljyä ja liotusvettä lukuunottamatta sauvasekoittimella varovaisesti. Saa jäädä sellaiseksi että eri ainekset erottaa vielä. Lisää oliiviöljy ja sekoita. Ohenna tahnaa liotusvedellä.



Kuten sanottu, tahna on aika tujua. Sitruuna ja valkosipuli hallitsevat makua, mutta mahtavalla tavalla. Koukutin itseni tämän ja siemennäkkärin (josta lisää piakkoin) yhdistelmään, mutta tahna sopisi varmaan myös mainiosti  marinadiksi esim mozzarellalle tai seitanille.

10 kommenttia:

  1. Nam! Kuulostaa ihanalta. Tykkään yli kaiken voimakkaan makuisista tahnoista, kuten oliivitapenadesta. Tätäkin täytyy testata!

    VastaaPoista
  2. ei vitja! juuri tänään hain parit pähkinäpussukat (kuorrutetut mantelit, NAM) kotiin ja voi missasit nuo tomaatit. Ehkä huomenna haettava testaukseen, kiitos vinkistä ja reseptistä! :)

    VastaaPoista
  3. Ah, mainio vinkki, kiitos tästä! Mullakin on juuri taas reissu Punnituskauppaan suunnitteilla :)

    VastaaPoista
  4. Siis onko nää jotain eri aurinkotomaatteja, kuin mitä aiemmin on ollut siellä myynnissä? Olen ostanut kuivattuja P&S:n irtomyynnistä joskus, mutta eivät olleet oikein minun makuuni. P&S -keikka suunnitteilla huomenn

    VastaaPoista
  5. Vähän samantapaista tahnaa mitä mäkin teen usein.On ihanaa!

    VastaaPoista
  6. Kiitos ja juu suosittelen kyllä lämpimästi!

    Okriina, en tiedä ovatko samoja kuin ennen mutta myyjä esitteli niitä siihen tyyliin että oletin että olisivat uusia tulokkaita. Nää on aavistuksen pehmeitä ja aika suolaisia.

    Ja niin, sinne oli tullut myös kikhernejauhoista tehtyjä naksuja jotka olivat kanssa aika koukuttavia.

    VastaaPoista
  7. Oijoi, ihanaa! Pakko tehdä huomenna. Olen ihan koukussa kaiken maailman tahnoihin ja mössöihin, tästä blogista joskus bongattu artisokkatahna on ihan vakkariohje.

    VastaaPoista
  8. Mieki bongasin noi tomaatit viime Punnarikeikalla ja voivitsi miten hyvejä ne onkin! Tää levite lähtee kokeiluun het huomenna, siemennäkkärille on sitten hyvä levitellä :D

    VastaaPoista
  9. Anni, hauska kuulla :) Ja Hanna, eikö ookkin! Ja tosiaan, se näkkäriresepti on myös mainio, laitan sen ihan lähipäivinä tänne kanssa kun saan kuvat koneelle.

    VastaaPoista