Aloitin sitten aterian vihrällä salaatilla. Ei mitään erikoista, paitsi että sekaan oli piilotettu kolme kalamata-oliivia.
Raisu ja Pau turvautuivat tomaattikeittoon jogurttipistoun kera. Yhdistelmä tuomittiin erittäin herkulliseksi, joskin suolaiseksi. Tarjoilijan kanssa keskusteltiin annosten suolaisuudesta pääruokien kohdalla, ja kuulemma ravintolan filosofiaan kuuluu käyttää suolaa "vanhan ajan malliin", eli runsaasti. (Varoitus: nautitun suolan määrän huomaa myös katsoessaan aamulla peiliin...)
Handepanden alkuruoka sisälsi salaattia ja katkarapuja, mutta ei kirvoittanut erityisiä ylistyssanoja.
Sen sijaan pääruoiksi valitut kalaruoat olivat erittäin kehuttuja ja siten myös ilmeisen suositeltavia. Seurueessa maisteltiin niin ikään muun muassa prässättyä vasikanposkea ja sienipihvejä, jotka olivat syöjien mukaan semmosta ihan ookoo -meininkiä.
Listalla oleva vegaaninen pääruoka on tulinen kasvispata pähkinöiden kera. Annos meinasi kyllä ihmetyttää kovasti: oli tulista (ja suolaista!), mutta sekalaisista kasviksista, pavuista, cashew-pähkinöistä, aurinkokuivatuista tomaateista ja riisistä koostuva mössö ei oikein vastannut käsitystäni tasokkaasta ravintola-annoksesta. Noh, tuli siitä sentään maha täyteen.
Jälkiruoan kohdalla useampikin yritti vastustaa valkosuklaakakkua ja passionsorbettia, mutta eihän siitä mitään tullut. Lautaset tyhjenivät, vaikka maha taisi yhdellä jos toisella pingottaa tässä vaiheessa jo aika lailla.
Vegaaninen jälkiruokavaihtoehto oli tyrnikeittoa ja samppanjasorbettia. Erittäin raikasta ja tyrnikästä - harmillista vain, että tyrni peitti aika lailla sorbetin maun.
On oikeasti todellinen miinus, kun ravintolan etukäteen tilattu annos on luokkaa teen-ite-paremmin. Vielä suurempi miinus on silloin, jos ravintola tituleeraa itseään jotenkin hienoksi. Ja hupaisaksi tilanne menee silloin, jos jaksaa antaa keittiöön palautetta. Sydänjuuriaan myöten viherpiiperön palautteesta loukkaantunut henkilökunta on viihdyttävää seurattavaa.
VastaaPoistaVaikka taannoin HS haukkuikin helsinkiläiset kasvis/vegaaniravintolat hippipaikoiksi, niin aina mielummin menen sitten sinne Silvopleehen, jossa tiedän saavani rahoilleni vastinetta.
hahaa fanny, nyt taisi tulla kommentti kokemuksen syvällä äänellä :) mutta juu, silvoplee on kyllä aina mainio!
VastaaPoistaNo sanotaanko nyt näin, että minut on mm. heitetty ulos eräästä ravintolasta argumentilla "kokit ei oikeen tykkää tommosista." Italialainen perheravintola, jossa minulle käytännössä kieltäydyttiin tekemästä ruokaa, koskien myös etukäteen tilausta.
VastaaPoistaHyvä tietää ettei Kosmosta tarvi ottaa ainakaan listakärkeen, kun syömäilyjä suunittelee!
VastaaPoista