No täältä se nyt tulee, lupailemani siemennäkkärin ohje jonka bongasin Ruokahommia-blogista. Aivan mahtavan addiktoivaa kamaa. On tässä viime aikoina tullut testattua kaikenlaisia hiilarittomia leipiä ja täytyy sanoa että monet niistä maistuu munakkaalle. Tai juustomunakkaalle. Mutta tämä oli ihan eri juttu. Hyvää!
Siemenleipä
(pellillinen)
3 suurta munaa
10 rkl seesaminsiemeniä
10 rkl auringonkukansiemeniä
3 rkl pellavansiemeniä
6 rkl kaurahiutaleita
2 tl merisuolaa
4 rkl jauhettua mantelia
Sekoita ainekset pehmeäksi taikinaksi. Ei kuivaksi eikä juoksevaksi, vaan helpohkosti pellille levitettävän pehmeäksi. Lisää mantelijauhoa, jos taikina on liian juoksevaa, ja muna, jos liian tönkköä. Levitä taikina ohueksi mutta tiiviiksi levyksi pellille leivinpaperin päälle. Paista 150-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Leikkaa levy heti uunista nostettuasi palasiksi. Anna jäähtyä ritilän päällä.
Maistuu voin kanssa mutta levite aurinkokuivatuista tomaateista oli myös mainio kaveri!
Ihanan näköinen kräkkeri! Melkein kuin raw-krakkerit muttei ihan.Pitääkin joskus kokeilla tätä!
VastaaPoistaKivan näköinen näkkileipä!
VastaaPoistaNo taaspa osui kaikessa yksinkertaisuudessaan mieluisa ohje, kiitos!
VastaaPoistaEi ku kokeilemaan. Näyttää hyvältä.
VastaaPoistaOli kyllä maailman simppelein leipä ja luulisin että mitkä tahansa siemenet joita kaapista löytyy sopivat tähän. Rousk ja nam.
VastaaPoistaSiis onko pellavansiemenet käytetty ilman liotusta? Ei kai sentään...muuten ihan mielenkiintoinen ja kokeilemisen arvoinen!
VastaaPoistaÄitiliini, mä itseasiassa käytin pellavansiemenrouhetta joten en osaa tuohon sanoa mitään. Juu, testiin vaan!
VastaaPoistaTäällä kotikotona lomaillessa kysyin äidiltäni, et "mitä noi on"? Ja yllätyksekseni hän vastasi, että no Herkun ja koukun siemennäkkäriä! Hauskaa!
VastaaPoistaMutta mutta: meidän äitee oli noudattanut ohjetta tarkasti, mutta näkkäristä tuli kamalan suolaista! Mites Jytis sulla, laitoitko tosiaan 2 tl sitä suolaa? Tosin äitini myönsi, että saattoi hieman lipsahtaa... Mutta enivei: kannattaa olla tarkkana suolamäärien kanssa!
Hyvää tuli, kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaOnko tietoo säilyvyydestä, huoneenlämmössä, jääkaapissa, pakkasessa..?
Hertta, hahaa, mahtavaa! Ja siitä suolaisuudesta, mä käytin ihan tavallista suolaa niin taisin laittaa sitä reilun yhden teelusikallisen koska eikös ohjeen merisuola ole sellaista karkeaa ja isompaa köntsää? Tai siis olen tehnyt niin että jos ohjeessa on merisuolaa ja mulla tavallista niin oon laittanut vähän vähemmän.
VastaaPoistaJa Nina, kiva että maistui! Itse olen säilyttänyt muovipussissa tai rasiassa, huoneenlämmössä. Neljässä päivässä leivät ovat yleensä hujahtaneet, sen ajan on ainakin säilynyt hyvin.
Voiskohan noi kaurahiutaleet korvata vaikka vehnäleseillä? Vai mikä olis hyvä vaihtoehto, kun mun kaapista ei kaurahiutaleita löydy :/
VastaaPoistaKermis, mä olen monessa eri reseptissä korvannut hiutaleet leseillä ja aina on onnistunut eli uskallan väittää että voisi korvata. Mutta kerro toki miten kävi jos testaat!
VastaaPoistaTätä haluan kyllä ehdottomasti kokeilla! Vegaanina vähähiilarisen ruokavalion noudattaminen vaatii välillä aika paljon mielikuvitusta, ja tulee repsahdettua herkkuihin helposti. Tämä vois olla mukavaa pureskeltavaa. :)
VastaaPoistaIhana herkku!
VastaaPoistaPaistoin 3 pellillistä.
Jos käyttää tavallista suolaa, niin VAIN ½tl! Se riittää :)
Käytin kuorittuja seesaminsiemeniä. Tavallisesta keskon pikkukaupasta sai. Samoin auringonkukansiemenet niitä kuorittuja (ei linnuille tarkoitettuja kuten kaikki varmaan tajuavat...)
Kiitti! Upea resepti.
ArualMaria, joo uskon että on haastavaa kun tuntuu että kasvissyöjälläkin menee helposti aika tylsäksi sillä ruokavaliolla.
VastaaPoistaAnonyymi, kiitos vinkistä ja kiva että maistui! Onkin kätevää tehdä isompi satsi kerralla tai ainakin luulisin että leipä säilyy ihan hyvin