lauantai 26. helmikuuta 2011

Kuurna

Päätettiin Herkun ja Koukun tyttärien kesken että sen sijaan että vain aina puhutaan että pitäisi mennä testaamaan sitä ja sitä ravintolaa, ihan oikeasti mennään! Päätimme aloittaa tästä kuukausittaisen tradition vuoden alusta. Nooh, tammikuun flunssa-aalto kaatoi kaikki mutta tässä kuussa vihdoin onnistuttiin ja paikaksi valikoitui Kuurna. Tämän innoittamana muuten lisään blogiin Ravintolat ja kahvilat -osion.


Kuurnasta sanottakoon yleisesti että tunnelma oli ihana. Sopivan pieni ravintola, kattokruunut ja kynttilät sopivat kiviseinien ja puupöytien kanssa yhteen erinomaisesti ja palvelu oli hyvää. Pakkanen paukkui ulkona, sisällä tuli vetoa jalkoihin mutta tarjolla oli vilttejä. Kuurnassa menu vaihtuu viikottain, etukäteen pyynnöstä sai myös vegaanisen menun. Hinta 31/37e.


Alkuun tuli voita ja iiihania pikkusämpylöitä sekä ohutta näkkileipää. Todistettavasti sämpylöitä voi vetää ainakin kuusi ja silti mahtuu kaikki ruoat mahaan.


Alkuruokana monella oli endiiviä, sinihomejuustoa ja pähkinöitä. Joidenkin mielestä endiivi hallitsi makua, toisilla homejuusto. Ei hullumpi yhdistelmä.


Alkuruoista lohenpääkeitto sai ylistystä ja rohkea tartarpihvin tilaaja oli myös tyytyväinen. Pääruoista itse valitsin haudutettua kuhaa, savojin kaalia, siitaketta ja kurpitsaa. Lisuke oli aivan loistava, mainio kaveri kalalle.


Vegaanin pääruoka sen sijaan oli aika pettymys. Kasvisspydäri. Ei sen ihmeempiä mausteita, lisukkeita tai muuta.


Kasvissyöjien pääruokana oli maa-artisokkagratiini ja lämmin kasvissalaatti. Gratiinin maku oli jotenkin jouluisa. Pidin siitä mutta tuli myös vähän sellainen fiilis että pääruokana olisi lisuke. 


Ja jälkiruoka-osioon jossa vegaani taisi vetää pisimmän korren. Ananassorbetti ja pähkinäkrokantin ja marinoidun ananaksen kanssa oli erinomaista. Piti kysyä mitä marinadissa oli mutta unohtui, todella hyvää.


Lettujen syöjät olivat hieman pettyneitä pieniin lettusiinsa, yllätyksellinen kelluva saari suklaakastikkeella paahdetun ja sokeroidun pähkinän kanssa sen sijaan maistui. Paljastettakoon että saari oli marenkia.


Sitruunatorttu oli hyvin sitruunainen, sai kehuja myös.


Viineistä ei ole mainintaa kun en itse ollut niitä valitsemassa ja meni vähän ohi mutta hyvältä maistui, heh. Kaiken kaikkiaan sanoisin että hinta-laatusuhde oli hyvä ja paikka tunnelmallinen. Kannattaa tehdä pöytävaraus. Ja ei hätää kun ne sämpylät ja näkkärit loppuvat. Niitä saa lisää!

8 kommenttia:

  1. Mahtavan herkullisen näköistä. Ylellistä!

    VastaaPoista
  2. Kuurna on ehdottomasti mun lempiravintoloita Helsingissä! Erityisesti tykkään sisustuksesta, joka on sopivalla tavalla kotikutoinen. Eikä ruuassakaan ole koskaan ollut valittamista.

    VastaaPoista
  3. eka kuva myi mulle tän ravintolan. Varmasti joskus! Kiitos!

    VastaaPoista
  4. Oi, toi kala ja sen lisuke näyttää ja kuulostaa herkulliselta! Et meinaa kokkailla itse vastaavaa lisuketta omassa keittiössä ja laittaa reseptiä tänne? ;) Tai sitten mun pitää vaan mennä itse testaamaan noita ruokia paikan päälle.

    VastaaPoista
  5. Maija, ymmärrän miksi! Ja en ymmärrä miksen ole sinne aiemmin päätynyt. Mutta siis suosittelen tosiaan testaamaan. Merituuli, on muuten vaikeaa ottaa kuvaa ravintolasta niin että saisi tunnelman/sisustuksen kuvattua, ilman että siinä näkyy ihmisiä.

    Ja Kermaperse, joo kyllä mä heti mietin että tuota lisuketta pitää koittaa tehdä itse. Vaikutti simppeliltä. Voi tietty olla että kotikeittiössä maun jäljittely ei olekaan niin simppeliä mutta testaamallahan se selviää. Ei vaan hajuakaan millainen on kurpitsatarjonta tähän aikaan vuodesta.

    VastaaPoista
  6. Juu, vegaani joutui pettymään pääruokaan, mutta jälkkäri pelasti kaiken! Veikkaisin, että ananaksen marinadissa oli ainakin intiaanisokeria, mutta oikeen keksi mitä muuta. Ois pitäny kysyä.

    Jännityksellä ootan jo mihin ravinteliin handepande tekee varauksen maaliskuulle!

    VastaaPoista
  7. kyllä hyvää oli, kiitos seurueelle ja kuurnalaisille!

    ellu, pöytävaraustiedustelut on vetämässä, jännitys tiivistyy!

    VastaaPoista
  8. Hitsi miten ihanan tunnelmallisia kuvia :)!

    Mäkin innostuin nyt, pitää mennä Kuurnaan joskus illastamaan!

    VastaaPoista