keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Uusi tuttavuus: juuripersilja

Olettekos nähneet tällaisia pötkylöitä?


Uuden vuoden lupauksena aloitin Uusi tuttavuus -projektin jossa on siis tarkoitus tutustua uusiin raaka-aineisiin. Helmikuun raaka-aineeksi valikoitui juuripersilja, ihan vaan siksi että jäimme ystävän kanssa Stockan Herkussa molemmat monttu auki tämän nähtyämme. Emme olleet ikinä kuulleetkaan moisesta. Näyttää palsternakalta mutta pidempi ja laihempi. Raakana maku ei ollut mitenkään houkutteleva mutta kypsänä se yllättikin oikein kunnolla. Maistui porkkanalle! Ja pussin kyljessä olleen ohjeen mukaan valmistettuna ihan tosi hyvää, suosittelen!


Juuripersiljapaistos (kahdelle)

500g juuripersiljaa
2 dl kermaa
50g voita

Pilko juuripersiljat ohuiksi siivuiksi. Lado viipaleet matalaan uunivuokaan ja kaada kerma päälle. Veistele voinokareita pinnalle ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Simppeli kun mikä.


Paistoksen kanssa tarjolla oli lohta ja salaattia. Olimme testimaistajan kanssa samaa mieltä, täydellinen illallinen.

8 kommenttia:

  1. Täällä tuota on joka paikassa ja sitä myös käytetään paljon.Mutta palsternakaa taas ei täällä löydy,vaan tuota juuripersiljaa:-(

    VastaaPoista
  2. Mähän uhosin myös lähteväni mukaan uusi tuttavuus joka kuukausi -haasteeseen, mut olen ihan unohtanut. Toi paistos kuulostaa ihanalta. Osaatko yhtään arvailla et onkohan kyseinen tikku hyvä vai paha hiilari?

    VastaaPoista
  3. Yaelian, ai enpä tiennyt! Onko hyviä vinkkejä?

    Janna, haa, niinhän se oli! Mutta vielä ehtii! Yritin selvitellä sen ravintoarvoja mutten löytänyt. Ja guuglaamalla löysin saman reseptin karppaussivuilta eli voisin kuvitella ettei ihan perunan veroinen hiilarituraus. Mutta en kyllä tiedä. Jos jollain tietoa, kertokoon!

    VastaaPoista
  4. Mäkin olen joskus kauan sitten nähnyt näitä kaupassa! Kiitos ohjeesta, nyt näitä osaa jonkun ajatuksen kanssa lähteä kokeilemaankin :)

    VastaaPoista
  5. Bongasin kyseisen kaverin tänään sittarin hyllyltä. Ens reissulla otan matkaan!

    Jos jokin ruoka-aine on mainittu karppaussivuilla, on sen aika pakko olla hyvää hiilaria. Ja ehkä kyllä paistosta syöneenä tietäisit, jos pöperöstä ois tullut samanlainen tuhti olo kuin potusta? Selkeesti yritän uskotella itelleni että juuripersilja on hyvä juttu! :D Testiin menee.

    VastaaPoista
  6. Anna, joo testiin vaan! Pussin kyljessä oli myös toinen ohje, siinä pötkylät oli laitettu kuutioiksi jotka oli keitetty suolaliemessä. Mietin että tästä voisi syntyä tosi hyvää pyrettä tai muusia.

    Ja Janna, tosiaan, eipä tullut sellaista tuhtia ähkyä eli voisi kuvitella ettei pahin hiilaripommi.. Sovitaan näin :)

    VastaaPoista
  7. Eksyin blogiisi sattumalta ja olin aivan innoissani tästä juuripersiljasta. Nimittäin unkarilaiset ystävämme käyttävät tätä ihanissa ruuissaan perusraaka-aineena, ja me emme ole mistään sitä löytäneet. Englanniksi kutsuivatkin tätä nimellä "white carrot", en tiedä mikä lienee oikea käännös. Mutta kiva tietää, että sitä voi löytää myös Suomesta.

    VastaaPoista
  8. Aino, okei kiva tietää, jos joskus suuntaa Unkariin niin pitääkin pitää tämä mielessä! Ja tuo englanninkielinen nimi kertoo kyllä paljon enemmän mun mielestä mausta kuin "juuripersilja".

    Ja mainitaan nyt vielä että tämä blogi on siis seitsemän ystävättären hengentuotos eli en voi ottaa kunniaa kaikesta mitä sivuilta löytyy. Mutta tervetuloa tänne toistekkin!

    VastaaPoista