torstai 10. helmikuuta 2011

Kastanja-jugurttivaahto ja paistetut omenat



Tovi sitten pähkäilin että mitäs tällaisella kastanjatahnalla oikein tehdään. Noh, kuten kommenttiboksissa tiesivät kertoa, sitähän voi laittaa melkein minne vaan, hillon tyylinen veijari. Ja tässä se pääsi maustamaan vaahtoa jota tarjoiltiin ihanien paistettujen omenalohkojen kanssa. Kookosöljyssä paistaminen on vaan niin maistuva keksintö että huh.

Kastanja-jugurttivaahto ja paistetut omenat (kahdelle)

1 dl kuohukermaa
3 isoa lusikallista turkkilaista jugurttia
1 rkl kastanjatahnaa
2 omenaa
n. 2 tl kookosöljyä
kanelia

Vaahdota kerma. Sekoita toisessa astiassa jugurtti ja kastanjatahna ja sekoita ne kermavaahtoon. Pilko omenat ja paista kookosöljyssä pannulla kunnes ovat pehmentyneet ja saaneet väriä. Ja siinä se sitten olis! Kanelia päälle ja herkuttelemaan.

6 kommenttia:

  1. Oi, tätä pitääkin kokeilla heti tänään! :)

    VastaaPoista
  2. Nami! Mulla onkin kastanjatahnaa pakkasessa...

    VastaaPoista
  3. Huh miten hyvältä näyttävät. Pitää ehkä kokeilla. Kookosöljy on kyllä ihan paras paistorasva, siitä tulee niin ihanat aromit safkaan!

    VastaaPoista
  4. Murunen, toivottavasti maistui! Ja Yaelian, mainio idea tuo pakastaminen, katselin just että halvemmaksi tulisi ostaa sellainen isompi purnukka kastanjatahnaa mutta koska kulutus ei ole niin kovaa niin vosikin laittaa pakkaseen osan.

    Janna, mä aina unohdan tuon kookosöljyn erinomaisuuden, se kun sopii suolaiseen ja makeaan. Ja tosiaan, tulee hyvät aromit myös keittiöön!

    VastaaPoista
  5. Piti sanomani, että testasin (paitsi ei ollut kastanjatahnaa) ja superhyvää oli. Huippua!

    VastaaPoista
  6. Jei, kiva että tykkäsit! Ja että toimii myös ilman tahnaa. Se jugurtti tuo vaahtoon musta tosi hyvän maun, me like.

    VastaaPoista