tiistai 5. heinäkuuta 2011

Haussa paras mansikkaresepti ja mystinen yrtti

Hahaa, siellä se on, mun eka itse kasvattama mansikka!


Lupasin että jos Herttoniemen pihakirpparilta ostetuista ränsistyneen näköisistä mansikan taimista tulee yksikin mansikka, leivon mansikkakakun. Mutta millaisen? Tai mitä muuta tälle kallisarvoiselle kaunokaiselle voisi keksiä, kertokaa parhaat mansikkavinkkinne!

Aika hyvin ne pikkuruiset taimet muuten lähtivät sitten sikiämään. Ainakin neljä mollukkaa tulossa!


Ja sitten tämä mysteeri. Tietääkö kukaan mikä on tämä yrtti? Ostimme sen salviana mutta taitaa olla jotain ihan muuta, tai joku hämmentävä alalajike. Lehtien maku on makea. Siis niin makea että maistuu sokerille?


Ja se on jyränny basilikat alleen totaalisesti. Se on siis tuo keskellä oleva pieni puu. Mutta mikä se voi olla, any ideas?

13 kommenttia:

  1. Oh la laa, mystinen yrtti taitaa olla tämän hetken trendimakeuttaja stevia. :) Itse en saanut sen kasvatusta millään onnistumaan, mutta näköjään se voi Suomen oloissakin kasvaa aika komean kokoiseksi!

    Mitä mansikkakakkuihin tulee, itse olen tänä kesänä hurmaantunut uusimmassa Maku-lehdessä julkaistusta mansikkaisesta mascarponejäätelö-marenkikakusta.

    VastaaPoista
  2. Ei jösses, voisko se muuten tosiaan olla stevia?! Itseasiassa se vähän maistuu muuten sille, enpä olisi ikinä itse tajunnut!

    Ja oh, mascarponejäätelö-marenkikakku kuulostaa taivaalliselta.

    Iso kiitos näistä anni!!

    VastaaPoista
  3. Stevia tuo on,olen sitä itsekin kasvattanut,mutta onnistuin sen myös tappamaan.
    Oih,omia mansikoita!

    VastaaPoista
  4. No tää yksilö kasvaa ihan mielipuolisesti! Käytitkö Yaelian ihan tuoreena makeutukseen vai voiko hyödyntää muutenkin?

    VastaaPoista
  5. Steviaa minäkin ehdottaisin. Ja mielenkiinnolla kuulisin käyttövinkkejä. Koska meilläkin kasvaa sellainen... :)

    VastaaPoista
  6. Eilen maistoin steviaa, tuo on kyllä juuri sitä samaa :-)

    VastaaPoista
  7. Mistä kummasta stevian taimi on ylipäätään mahdollista löytää? Mäkin haluun!
    Itsekin olen metsästellyt Sitä Parasta Mansikkareseptiä- nyt syntyi jo melkoisen täydellinen mansikkaleivos..

    VastaaPoista
  8. Tusla ja Mei, juu pakko sen on olla stevia, ei mikään muu maistu noin makealta. Mutta tosiaan, mihin kaikkeen sitä sitten voisi käyttää?

    Ahmija, taimi löytyi Plantagenista! Mutta olen aika varma että siinä kyllä luki salvia.. heti ostaessa jo lehtien muoto herätti epäilystä.
    Niin ihanilta näyttää nuo mansikkaleivokset!

    VastaaPoista
  9. en kyllä ihan mansikkakakuista tiiä, mutta kokeiles maustaa mansikat (vaikka sitten siihen kakkuun suuntaavat) granaattiomenamehussa tai valkosessa balsamicossa. tuo hyvin sen mansikan makeuden esiin :)

    VastaaPoista
  10. Onnea mansikan johdosta!

    Minullakin oli yksi, mutta kun menin sitä seuraavana päivänä hakemaan - kappas kappas, se olikin mennyt parempiin suihin (LUE: räkätit) No, onneksi muutama ahomansikka näyttää pihalla olevan. Tuo on kaupunkipuutarhan etu, etteivät hyönteiset ja linnut sinne ilmeisesti eksy. Ja nyt ei puhuta Helsingin varastelevista lokeista!

    Näin helteellä räkätit eivät jaksa ilmasta käsin hakea kirsikoitakaan, vaan tyytyvät tepastelemaan maassa ja avaavat nokan, jos sattuisi jotain jäämään haaviin. :D

    VastaaPoista
  11. Hehee, helle uuvuttaa siis myös räkätit! Voi kurjuus sen mansikan kohtaloa, toivottavasti ahomansikoiden kohdalla on parempi onni!

    VastaaPoista
  12. Stevia oli meillä Keski-Suomessa taimitarhan valikoimissa. Puutarhuri oli uuttanut alkoholiin ja kokeillut silputtuna mausteeksi. Kaksi isoa kasvia kasvaa kasvilavassa joten jotain minäkin syksyyn mennessä kehitän. Ajattelin kokeilla maustaa marjaliköörin noilla lehdillä.

    VastaaPoista
  13. Tiiu, kiitos, mielenkiintoinen idea! Eipä olisi ikinä tullut mieleen. Pirtelöitä ajattelin testata makeuttaa tällä. Sitä pohdin edelleen voisikohan lehtiä myös kuivattaa ja hyödyntää jauhettuna. Hmm. Ei auta kuin testailla.

    VastaaPoista