perjantai 22. heinäkuuta 2011

Pähkinäjäätelö


Tai itseasiassa se oli enemmänkin mehujäätä, tosi kovaa sellaista. Aika mahdotonta syödä oikeastaan. Sulatessaan jäätelö muuttui vedeksi, jäisenä se oli yksi iso jääpala. Hmm.

Resepti on kiinnostavasta Ilon Pisara -blogista. En tiedä olisiko pähkinöitä pitänyt jauhaa kauemmin jotta koostumus olisi muuttunut. Jos jollakulla on tähän joku idea niin otan kiitollisena vastaan, miten siis saada jäätelöstä pehmeämpää? Ohje meni näin:


Pähkinäjäätelö

2 dl cashew- ja/tai hasselpähkinöitä
4 dl vettä

Lisää maun mukaan esim 3 rkl kylmäpuristettua öljyä (esim. kookos), 1 rkl luomu hunajaa, muutama liotettu taateli, aitoa luonnon vaniljaa, kuivattuja marjoja. Itse laitoin kookosöljyä ja pari taatelia.
Tehosekoita pähkinät ja vesi. Lisää öljy ja mieleisesi mausteet. Jäädytä. Sulata vähän ennen käyttöä.

4 kommenttia:

  1. Tuo vesimäärä kuulostaa vähän liian suurelta tuossa.olen tehnyt pähkinäpohjaisia jätskejä,mutta lisännyt vettä vain niin että seos tulee sileäksi.Kylmäpuristettua kookosrasvaa jos lisäisi tai käyttäisi veden sijasta kookosmaitoa olisi koostumus jo parempi.

    VastaaPoista
  2. ai niin ,kookosöljyä olitkin laittanut.Mutta vesimäärä on aivan liian suuri,ja todellakin korvaisin tuon veden pähkinä-tai kookosmaidolla.

    VastaaPoista
  3. Yaelian, okei, kiitos vinkeistä!

    Se maito tosiaan olisi varmasti hyvä maun kannalta koska nyt sulanut neste maistui siis lähinnä vedeltä. Tai jos haluaisi tehdä samassa hengessä vaikka mehujäätä niin kookosmaito olisikin varmasti oiva siihen.

    VastaaPoista
  4. mää tein viime kesänä kookosmaidosta jäätelöä (en enää muista millä ohjeella), ja siitä tuli samanmoinen jääkimpale. mutta hesarissa oli alkukesästä kookosjäätelön ohje, joka kuulosti paremmalta. kokeiluun!

    VastaaPoista