tiistai 8. toukokuuta 2012

Appelsiinisuklaakakku äidille


Juhlittiin äidin kanssa äitienpäivää jo vähän ennakkoon. Kakulla, tottakai! Äidin keliakian myötä on tullut tavaksi napata kaikki hyvältä kuulostavat gluteenittomat reseptit talteen. Eniten pidän sellaisista, joissa ei vaadita mitään erikoisjauhoja vaan ei jauhoja ollenkaan. Niitä syödessä syöjät eivät ikinä edes huomaa syövänsä "erikoisruokavalion" antimia.

Ja tällainen aivan loistava jauhoton kakkuresepti löytyi Kädenvääntöä-blogista, kiitos tästä! Meillä kuorrutteeseen lorahti varmaan puolet enemmän kermaa kuin alkuperäisessä, mutta äitiä ei tuntunut haittaavan ollenkaan.


Appelsiinisuklaakakku (gluteeniton)

200g tummaa appelsiinisuklaata (70%)
200g voita
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
kourallinen manteleita
1 appelsiini

Kuorrute:
1 prk appelsiinituorejuustoa (200g)
2 dl kermaa
1 dl tomusokeria (oman maun mukaan)
50g voita
(laitoin päälle vielä rouhittua pähkinäseosta)

Pilko suklaa ja voi pieniksi palasiksi ja laita kulhoon. Aseta kulho kattilan päälle, pistä levy päälle ja sulata rasva ja suklaa tasaiseksi seokseksi vesihauteessa.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (varo ettei mukaan pääse tippaakaan vettä!). Pese appelsiini huolellisesti ja raasta sen kuori hienoksi raasteeksi. Rouhi mantelit hienoksi sauvasekoittimella, saa jäädä karkeaksikin. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää mukaan suklaaseos, mantelit, appelsiiniraaste sekä purista joukkoon puolet appelsiinin mehusta. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto joukkoon varovasti. Kaada voideltuun rengasvuokaan (halkaisija 24cm) ja paista uunissa 175 asteessa kunnes cocktailtikkuun ei enää jää taikinaa (noin 30 minuuttia).

Valmista sitten kuorrute. Vatkaa tomusokeri, tuorejuusto, kerma ja pehmeä voi sekaisin, kunnes koostumus on sopivan jämäkkä. Koristele jäähtynyt kakku ja syö hyvässä seurassa. Kuten äidin.


Kannattaa tsekata myös Ruokahommia-blogin suklaamoussekakku, gluteeniton sekin!

9 kommenttia:

  1. Appelsiini ja suklaa ne yhteen soppii....aivan takuuvarmasti!

    VastaaPoista
  2. Jaaha, nyt viimeistään mun on kyllä kokeiltava tätä Pitkän sävellystä, oon ihan unohtanut koko kaakun vaikka himoitsin sitä jo aikoja sitten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä! Ja mä otan sen sun moussekaakun heti seuraavana testiin!

      Poista
  3. Heips! Päätin tulla tännekkin kehumaan kuinka upea mobiiliversio teillä on blogistanne! Oli erittäin ihana yllätys kaupassa kun aloin reseptiä kaivamaan ja vastassa ei ollutkaan suuri sivu pienellä näytöllä( jossa kaikki on vähän hukassa) vaan erittäin helppo ja hyvännäköinen etusivu, josta oli helppo löytää etsimäni postaus :) Kiitos ja kumarrus!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Lotta, kunnia kuuluu bloggausalustalle eli Bloggerille, me ollaan vaan klikattu jotain ruksia kun on ehdotettu mobiiliversiota :)

    VastaaPoista
  5. Namia oli ja äitikin tykkäsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Ja ennenkaikkea että äitikin oli tyytyväinen :)

      Poista
  6. Munkin alko tekee tätä nyt taas mieli, ihan mahtava tuo kuorrutteen määrä! Ah! Teen ens kerralla tuplat :D

    VastaaPoista