sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Puikkoja ja pulinaa

Toukokuun kerhoa vietettiin melkein täydellä poppoolla: pieni pöytäni meinasi käydä vallan ahtaaksi kun kuusi kerholaista kokoontui brunssille pulisemaan ja vähän näpräämäänkin. Näpräyksistä ei kuitenkaan jäänyt kuvamateriaalia, eli keskitytään ruokatarjoiluun:

IMG_7488

Brunssilla tarjoiltiin pannurieskoja ja tahnoja. Rieskoja paistaessa pelotti jo, että riittääkö niitä kaikille varmasti tarpeeksi, mutta toivottavasti kukaan ei kuitenkaan jäänyt nälkäiseksi.

Peruna-rosmariini-pannurieskat (10-12 kpl)

2 dl maustamatonta (soija)jogurttia
0.5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 rkl kuivattua rosmariinia
2 pientä keitettyä perunaa
n. 3 dl jauhoja
1 tl ruokasoodaa

Soseuta perunat haarukalla. Lisää nesteet ja mausteet, sekoita. Sekoita sooda pariin desiin jauhoja ja vaivaa mukaan taikinaan. Lisää loput jauhot vähitellen kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taputtele ohuiksi reilun kämmenen kokoisiksi rieskoiksi jauhotetulla alustalla ja töki haarukalla reikiä. Paista paistinpannulla kuumalla lämmöllä molemmin puolin pari minuuttia.

IMG_7492

Jälkkäriksi pariin kertaan testattua superhelppoa juustokakkua, tällä kertaa vegaanisena. Tein tällä ohjeella pieneen irtopohjavuokaan (18 cm), suurempaan vuokaan voi tehdä pohjan puolitoistakertaisena, mutta täyte riittää näinkin.

IMG_7494

Vegaaninen juustokakku

2 dl maustamatonta soijajogurttia
225 g maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti)
250 g vaahtoutuvaa soijakermaa (esim. Alpro Airy&Creamy toimi hyvin)
1.5 dl tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl vaniljajauhetta

150 g (vegaanisia) keksejä
50 g (vegaanista) margariinia TAI
2 rkl kookosöljyä JA
1 rkl soijajogurttia

Valuta soijajogurtista nestettä pois siivilässä harson tai suodatinpaperin läpi kolmisen tuntia painon kanssa tai pidempään ilman painoa.

Murskaa keksit jauheeksi, lisää öljy+jogurtti/margariini ja nypi massaksi. Painele irtopohjavuokaan ja laita kylmään odottamaan.

Vispaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja valutettu jogurtti. Lisää vanilja ja sitruunankuori, siivilöi mukaan tomusokeri, sekoita. Kaada vuokaan ja anna levätä kylmässä yön yli.

5 kommenttia:

  1. Kiitos tästä vegeversiosta! Tätä kokeilen seuraavaksi. Pari "perus"versiota onkin jo tullut tehtyä. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Itse en kamalasti tykkää soijatuotteiden ominaismausta (onkohan se sitten se soija), mutta sitruuna ja vanilja toimivat loistavasti maun tasaajina, ja lopputulos oli kyllä vallan mainio.

      Poista
  2. Mä en usko että näissä meidän tapaamisissa on ollut tuota jää nälkäiseksi -ongelmaa ikinä.. Niin hyvää oli kaikki, kiitos, ja nuo rieskat oiva uusi tuttavuus. Vaikka kaikenlaisia rieskoja ja teeleipiä on tullut tehtyä niin ikinä en ole tajunnut yrttejä niihin laittaa.

    VastaaPoista
  3. No ei jäänyt nälkä ei. Mutta olisinmä silti voinut yhden rieskan vielä itseeni ujuttaa, niin hyviä olivat! Niinku koko brunssi!

    VastaaPoista
  4. tämä sen taas todisti, että yksikin missattu kerhokerta on yksi liikaa. onneksi vihdoin pääsin taas mukaan, ja toivottavasti tästä lähtien joka kerta! kiitos mahtavasta kaakusta (kaduttaa vieläkin, että en santsannut) ja pulinaseurasta!

    VastaaPoista