perjantai 4. toukokuuta 2012

Parsaa, munavinegretti ja likööriä jäätelössä


Vappupäivänä pääsin minäkin vihdoin nauttimaan parsakaudesta. Ja kaveriksi parsoille löytyi tuoreesta Mondon Ruoka&Matka -lehdestä mainio munavinegretin ohje. Helppo kun mikä.

Munavinegretti (neljälle)

4 kovaksi keitettyä kananmunaa
1-2 salottisipuia
kourallinen lehtipersiljaa
2 rkl karkeaa dijonsinappia
1 dl punaviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 dl rypsiölyä
mustapipuria ja suolaa
(käytin tavallista persiljaa, tavallista sinappia, tavallista sipulia ja pelkkää oliiviöljyä, hyvä tuli silti!)

Paloittele munat ronskisti. Hienonna sipulit ja persilja. Yhdistä kulhossa sipuli, persilja, sinapi, etikka ja öljyt. Lisää lopuksi kananmunat ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile keitetyn parsan kanssa. Sopii kuulemma myös purjon, papujen ja muiden keitettyjen vihreiden kasvisten kanssa.



Vappuaattona puolestaan herkuteltiin vaikka millä. Yksi ihanuuksista oli Ekin tekemä yrttivoi johon muistaakseni tuli ihan vaan voita, yrttejä ja valkosipulia. Järjettömän hyvää.


Perunasalaatti ei loppunut kesken.


J-mies savusti kalan. Sekään ei loppunut millään. Tosi kovasti yritettiin.


Ja jälkkäriksi J-mies sekä Eki olivat tehneet itse vaniljajäätelöä, joka kruunattiin ennen tarjoilua lorauttamalla mantelilikööriä päälle, nerokasta!


Mitäköhän muuta jäätelön päälle voisi lorauttaa? Kuoharia? Portviiniä? Ja muistelen lapsuudesta että kokiksellakin on päästy jännittävään lopputulokseen.


13 kommenttia:

  1. Yrttivoi on niin hyvää ja helppoa! Toimii erittäin hyvin mm. halkaistun limpun välissä, joka kääritään folioon ja grillataan. Tai uunitetaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, kuulostaa ihanalta! Joo täällä köökissä alkaa yrttivoitestailut tämän innoittamana heti!

      Poista
  2. Loviisan vappu oli selkeästi kulinaarisempi ku Helsingin. Ihanoita herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä ihanoita! Yli puolet jäi kuvaamatta niin voit vaan kuvitella ähkyn määrää..

      Poista
  3. Herkullisen näköistä!
    Minkä maalaisia parsoja?
    Ottaa päähän kun täältä (Belgia) en ole vielä löytänyt kuin perulaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa testata! Tosi raikas ja maukas kastike. Unkarilaisia löytyi täältä, ei hullumpia.

      Poista
  4. Meillä tykättiin kans kovasti munavinestä! :)

    Mitenkäs maistuisi jäden kanssa linomcello?

    VastaaPoista
  5. Kaikki liköörit ja sherry sopivat hyvin jäätelön kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän kesän jäätelökausi sai juuri aivan uuden käänteen ;)

      Poista
  6. Meni kyllä liioitteluksi sen perunasalaatti-kaukalollisen kanssa.. Se salaatti ei meinannut loppua millään, vaikka syötiin päivätolkulla ite, syötettiin kavereille ja annettiin mukaan syötettäväksi kavereiden lapsille. Eilen vihdoinkin, huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi mää rupean varmasti näkemään unta perunasalaatista, joka ei koskaan lopu. mikä pelastus tähän elämäntilanteeseen, jossa kokkaamaan ei vaan ehdi!

      Poista
    2. Perunasalaatti on kyllä mahtava keksintö, mutta nyt on ehkä pikku tauko tilauksessa, huh. Kauniita unia ehtymättömästä pottusalaatista!

      Poista