torstai 22. maaliskuuta 2012

Paniikkipasta ja muita herkkuja

Kevään hiippaillessa kotinurkille alkaa multapeukaloita kutkuttaa. Ekskursio kasvimaakollektiivimme yhteispalstalle on jo käynyt mielessä, mutta ehkä maltan vielä vähän odotella. Mutta siellä lumipeitteen alla raparperit alkavat varmaan jo miettimään heräilemistä!

Kohtapa alkaa piirakkakausi!

Eilen kokoonnuimme vuoden ensimmäiseen kasvimaapalaveriin keskustelemaan kesän suunnitelmista. Olin lupautunut houstaamaan tapaamista mutta valmistelut jäivät hieman viime tippaan: kolme tuntia ennen vieraiden saapumista aloin töissä ennen kauppaanlähtöä nopeasti guuglailemaan reseptejä kolmen ruokalajin illalliseen. Kuulkaa onneksi on olemassa näitä blogeja ja intternetti! Miten sitä ennen oikein selvittiin.

IMG_6900

Vaikka kiire tulikin, ystäville kokkaaminen (ja yhdessä kokkaaminen) on kyllä aina hauskaa! Jotenkin ruoanlaiton ilot unohtaa siinä vaiheessa kun on kaksi viikkoa kasannut ruokavalionsa tähteistä joita sattuu kaapista löytymään. Kun eihän se reseptien noudattaminen ja parempien raaka-aineiden käyttö kuitenkaan lopulta ole kovin ylivoimaista.

Alkusalaattina tomaatti-mozzarellasalaatti ciabattan kera.

IMG_6905

Pääruokana paniikkipastaksi nimeämäni Pastanjauhajien reseptistä kaupassa muistelluista aineksista kasattu pasta primavera. Nopeaa ja hyvää, kiitos reseptistä!

IMG_6907

Jälkiruokana Jytikseltä napattu juustokakku pienin muunteluin (täytteessä 2 dl kermaa + 200 g philadelphiaa + 100 g mascarponea + 1 dl tomusokeria + vaniljaa + 1 rkl cointreauta). Kuulkaa tämä oli niin hyvää että taju lähti ja järki siinä samalla. Jäähdytin sitä vaivaiset kaksi tuntia enkä vieläkään ymmärrä miten kakku voi pysyä leikatessa kasassa noilla aineksilla.

Lisukkeena marinoituja mansikoita.

IMG_6925

Marinoidut mansikat
500 g pakastemansikoita
4 rkl cointreau-likööriä
2 rkl sokeria

Sulata mansikat ja valuta sulamisvedet pois (itse sulatin siivilässä kiehuvan kattilan höyryissä, hyvä tuli). Nakkaa sekaan likööri ja sokeri, sekoita ja anna marinoitua pari tuntia.

Kokatkaahan yhdessä!

5 kommenttia:

  1. no huh, aikamoinen setti muutamassa tunnissa! voin muuten jo tässä vaiheessa ilmoittaa, että aion käydä pöllimässä teiltä raparperia jahka lumet sulaa.

    VastaaPoista
  2. Kerro lisää kesän kasvimaasuunnitelmista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämänkertaiset suunnitelmat liittyivät proosallisesti aikatauluihin ja muihin sellaisiin, mutta lupaan palata kasvimaaesittelyn merkeissä asiaan keväämmällä!

      Poista
  3. Voi tsiisus kun näyttää hyvältä kaikki. Ah. Ei mul muuta.

    VastaaPoista