lauantai 10. maaliskuuta 2012

Sienipyörykät


Rumaa mutta hyvää -sarjan osa 146: Sienipyörykät
Epäesteettisyyden aste: lähes kymppi, pökälemäinen habitus
Maku: voimakas mutta hyvä, suositellaan sienten ystäville.
Koostumus: mukavan kuohkea
Innoittajana: tursuava pakastin

Sienipyörykät (pellillinen)

1 l sieniä (nappasin pakkasesta lähinnä suppilovahveroita ja vähän mustia torvisieniä)
2 sipulia
2 dl kermaa
2 munaa
3 näkkileipää (korppujauho olisi parempi vaan ei löytynyt kaapista, ehkä sellainen 1,5 dl)
suolaa
pippuria
oliiviöljyä ja nokare voita

Paista sieniä kuivalla pannulla kunnes nesteet ovat irronneet. Lorauta pannulle oliiviöljyä, nokare voita ja lisää silputut sipulit joukkoon. Kuullottele kunnes sipulit pehmenevät. Tällä välin laita tehosekoittimen kulhoon munat, maito, korppujauho/näkkärit ja mausteet. Lisää joukkoon myös sieni-sipuliseos ja surauta massaksi. Ei tarvitse olla ihan sileää, saa jäädä sattumia.

Lusikoi leivinpaperin päälle pellille pyöryköiksi ja paista 200-asteisessa uunissa noin vartin verran. Tarjoile kermaviilikastikkeen kanssa, raikastaa mukavasti. Esimerkiksi tämä Ruokahommia Jannan seesam-valkosipulidippi (useasti hyväksi havaittu) sopi tähän loistavasti. En edes jaksanut tehdä lisuketta, napostelin menemään dipin kanssa.

8 kommenttia:

  1. No terve, tuli hirvee sienipyörykkähimo nyt. Tein joskus vuosia sitten sienipihvejä, ne oli älyttömän hyviä. Mutta miten toimitaan, jos pakastin ei todellakaan pursuile sieniä?!

    VastaaPoista
  2. Hmm. Sun pitää hankkiutua jonkun pursuilevan pakastimen läheisyyteen (tervetuloa!) tai sitten tyytyä kaupan suolasieniin, joista varmaan saisi tuoreiden herkkusienten kanssa hyvän kombon. Nyt mun alkoi tehdä mieli sienipihviburgeria!

    VastaaPoista
  3. Ihana Jytis :D. Niinhän se on, että kaikki hyvä ei ole aina nättiä. Nää sienipyörykät sulaa varmasti suussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei todellakaan :) Sieniruoat on muuten aika usein esteettisesti haastavia, kaaliruoat kalpeita ja uunivuokaruoat mössöjä. Mutta onneksi aina voi laittaa läjän tuoreita yrttejä päälle!

      Poista
  4. Mun blogissa on teille tunnustus. :)

    VastaaPoista