keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Juustosarvet


Ensiksi tiedotusasiaa. Kuukauden ruokahaasteen äänestys on käynnissä, käykääpä antamassa äänenne. Hyvin jännittäviä, jopa hämmentäviä ehdokkaita mukana. Myös meikän leipävanukas!

Sitten kysymys, tai pari. Pidätkö juustosta? Entä voista? Ja vehnästä? Jos nyökyttelit kaiken kolmen kohdalla, tässä sinulle jotain äärimmäisen ihanaa. Sopii noutopöytään, illanistujaisiin, salaatin sidekickiksi tai aamiaiselle. Tai ihan tuosta vaan.

Juustosarvet (32 kpl)
(ohje: Hellapoliisi)

8 dl vehnäjauhoja
8 dl emmental-raastetta
1 1/4 rkl leivinjauhetta
2tl suolaa
300 g voita tai margariinia
3dl maitoa

Nypi pehmeä rasva ja kuivat aineet keskenään, kunnes seos on tasaista. Aluksi tuntuu että eihän nämä mene sekaisin mutta menee ne. Sekoita joukkoon maito, mutta älä vaivaa enempää kuin on välttämätöntä.  Jaa taikina neljään tasakokoiseen osaan, pyörittele ne palloiksi ja kaulitse suurehkoiksi, pyöreiksi levyiksi. Leikkaa levyt terävällä veitsellä kahdeksaan sektoriin, kääri sarviksi siten, että aloitat käärimisen leveämmästä päästä.  Laita sarvet leivinpaperin päälle, voitele munalla ja ripottele pinnalle halutessasi seesamin- tai unikonsiemeniä.  Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Peitä lämpimät sarvet liinalla.

Mulla taisi tästä satsista tulla enemmänkin kuin tuo 32 kpl, riitti juuri hyvin noutopöytään 10:lle hengelle. Iso satsi siis. Mutta helppo puolittaa ja uskallan luvata etteivät nämä kyllä jää pöydille homehtumaan.

3 kommenttia:

  1. Wautsi. Oon aina nähnyt niitä hankalilta vaikuttavia ohjeita, joissa taikinaa taitellaan kirjekuoreksi ja valtava levy voita kaulitaan jotenkin monimutkaisesti joukkoon. Mutta tämähän ei ollut yhtään hankala! Pakko kokeilla!!

    VastaaPoista
  2. Joo siitä voikirjekuoresta syntyy sitten oikeaoppinen croissant, enpä ole minäkään koskaan testannut. Mutta hyvin ajaa saman asian tämä ja ei hirveästi häviä siinä rasvan määrässäkään :) Mä arvasin että sä fingerfoodin ystävänä voisit diggailla näitä!

    VastaaPoista
  3. Olinkin jo unohtanut, miten ihanilta juustosarvet maistuvatkaan! Jo pelkästään tuo valokuva tuo veden kielelle! Täytyypä laittaakin emmental-raaste kauppalipulle =)

    VastaaPoista