Tässä oivallinen vinkki viikonloppuaamiaiselle. Puffa! Maistuu pullalta, mutta näyttää muffinssilta. Nauravalta sellaiselta. Ohje on bongattu kaksi vuotta sitten (!) mainiosta Omenaminttu-blogista ja nyt vihdoin pääsin testaamaan sitä. Ihan superhelppo tapa saada aamiaiselle tuoretta (vale)pullaa, suosittelen!
Kaneli-pikapullat (8 kpl)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
3/4 dl öljyä (laitoin sulatettua margariinia)
2 dl maitoa
1 kananmuna (unohdin, hyvin toimi ilmankin)
täyte:
1 tl kanelia
1 dl fariinisokeria (käytin raakaruokosokeria)
1 rkl voita sulatettuna
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita pienessä kulhossa rasva, maito sekä muna ja kaada kuivien aineiden joukkoon. Sekoita varovasti pehmeäksi taikinaksi. Annostele puolet taikinasta 8 paperiseen vuokaan tai muffinipellin voideltuun syvennykseen.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja ripottele taikinan päälle. Jaa loppu taikina täytteen päälle. Mulla tuli täytettä sen verran reilusti että levitin sitä vielä pullien päälle, alkuperäisessä ohjeessa pullat voideltiin munalla ja pintaan ripoteltiin mantelia. Paista noin 20 minuuttia.
Oikea syy siihen miksi päätin tehdä näitä, oli tuoksu. Olin edellisenä iltana käräyttänyt mikropopcornit ja vielä aamulla kauhea haju keittiössä. Halusin sada sen peitettyä jollain ihanalla tuoksulla ja juoni toimi! Loppupäivän sai velloa ihanassa kanelipullan tuoksussa.
Pullan tuoksu on kyllä yksi parhaimmista tuoksuista :) Vaikuttaa hyvältä ja helpolta ohjeelta, täytyykin kokeilla1
VastaaPoistaJuu, sitä tuoksua ei kyllä päihitä mikään! Testiin vaan!
PoistaKiitos vinkistä! Puoli annosta pullia on juuri leivottu ja syöty päiväkahvilla. Juuri tätä tarvittiin:)
VastaaPoistaNo mahtavaa! Mä jo suunnittelen täällä seuraavaa satsia :)
PoistaHihii! Palaneiden poppareiden hajunpeittoresepti on laitettava talteen, sitä tarvitaan meillä usein X)
VastaaPoistaSe on kyllä kamala! Meillä on joku ihme mikro joka menee grillausmoodille itsekseen ja sitten kun erehtyy yrittämään tehdä popkorneja sillä asetuksella niin lopputuloksena on pelkkää käryä. Olen myös joskus yrittänyt sulatusasetuksilla, yhtä hyvällä menestyksellä..
Poistamää nään jo miten nää tulee vielä pelastamaan monta sunnuntaiaamua! aineksetkin semmoset, että löytyy aina kaapista. ja kiva kun jo testasit, että onnistuu ilman kananmunaa :)
VastaaPoistaHear hear! Ja siis aluksi mä ajattelin että teen vegaanisen version. Sitten huomasin että kaapissa olikin aika paljon munia ja päätin että no laitetaan sitten. Ja sitten se unohtui kumminkin. Että näin :) Ja varoitus, itse taikinakin oli aika koukuttavaa.
PoistaOli pakko heti kokeilla :) Ihan parhaita!
VastaaPoistaNo eikö!
PoistaTaas kerran tuli todistettua, että mikropopcornit ovat helvetistä ;-) Mutta jos seurauksena saa näitä pullia, menköön. Näitä kokeillaan kyllä meilläkin.
VastaaPoistaHahaa, tekosyyt ovat aliarvostettuja :)
PoistaHei, kiva kun teit näitä! Innostuin tänään minäkin Omenaminttulassa, pitkän tauon jälkeen.
VastaaPoistaNo iso kiitos itsellesi reseptistä, tää on aivan täydellinen oikoreitti tuoreen pullan luo!
Poista