torstai 13. syyskuuta 2012

Pikainen persikkapaistos

Jääkaapissa möllötti pari persikkaa, joiden viime hetket alkoi selkeästi olla käsillä. Jytiksen omenaohje pelastaa tilanteen - taas kerran! Olen paistanut kookosrasvassa jo jos jonkinmoista hedelmää ja aina on tullut hyvää. Ja mikä parasta, valmistuu nopeasti. Ja mikä vielä parempaa, voi syödä jäätelön kanssa. (Tällä kertaa lisukkeena tosin vähemmän makea arkiversio).

Nyt kun omena-aika on taas täällä niin suosittelen testaamaan alkuperäistä ohjetta!

IMG_8644

Eipä tässä ohjeessa paljon ole kirjoittamista, mutta näin se meni:

4 kuorittua persikkaa lohkoina
2 tl kookosrasvaa

2 rkl turkkilaista jogurttia
50 g ricottaa
1 tl hunajaa
ripsaus vaniljajauhetta

Persikat ja rasva kattilaan ja kattila levylle. Lämmitä viitisen minuuttia kunnes persikat ovat mukavan kiiltäviä ja tahmaisen näköisiä. Sokeria voi lisätä jos haluaa, persikka-kookos -yhdistelmä on kyllä mukavan makea itsessäänkin.

Sekoita kastikkeen ainekset, kaada kulhoon ja kippaa persikat päälle. Tai toisinpäin.

4 kommenttia:

  1. tätä voiskin tehdä kun satuin saamaan ison pussillisen omenoita! miks en oo aikasemmin tehny, kysyn vaan. hyvä ku muistutit ohjeesta! ps. tuo linkki ei mulla toimi, toimiiko sulla?

    VastaaPoista
  2. Joo, paistetut hedelmät on maailman nopein jälkkäri. Ja aina hyvä! Ellu sama homma, huomenna meen omppuvarkaisiin. Ja sit kun heittää pannulle vähän kaurahiutaleita ja pähkinöitä niin mahtava pikaversio uuniomenapaistoksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi, tuunattu versio, mii laik! seuraavaksi teen noin.

      Poista