keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Hyvää pataa

Noniin, nyt on uutta valurautapataa testailtu! Tosin huomasin just että siitä on alkanut lähteä maalia kahvoista, en tie pitäiskö mennä palauttamaan. Onko muilla kokemuksia valurautapannujen maalipinnoista?

Nyt kuitenkin pari itämaista patareseptiä. Tästä ekasta ei ole kuvaa mutta tää oli helppo ja todella hyvää! Lihan voisi varmaan korvata soijasuikaleilla tai ihan esim perunalla. Ohje löytyi uudesta Yhteishyvästä ja meni muokattuna näin:

Intialainen lihapata

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
400g broilerin lihaa
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 prk mangososetta (lastenruoka)
2 rkl mietoa currytahnaa
1 tl chilirouhetta
n. 3 dl vettä

Uuni 200 astetta. Pataan lihat ja sipulit ja loput ainesosat keskenään tahnaksi ja perään. Päälle vettä sen verran että ainekset melkein peittyy ja haudutetaan kannen alla tunti. Kaveriksi riisiä ja turkkilaista jugurttia. Aijai!!

Ja sitten tää toinen, simppeli hyvä arkiruoka (ohje RuokaPirkasta). Kuva tuossa ylhäällä kun en saanut sitä siirrettyä.

Kaali-kasviscurry

lohko (n300g) kaalia
4 perunaa
3 porkkanaa
1 sipuli
1-2 rkl öljyä
1 rkl punaista currytahnaa
1 tlk kookosmaitoa
1 tlk tomaattimurskaa
ripaus suolaa ja pippuria
pinnalle persilijaa tai korianteria

Pilkotaan kaikki aika pieniksi paloiksi ja kuullotetaan öljyssä pari minuuttia. Sitten mukaan currytahna ja kuumennetaan vielä hetki sekoitellen. Joukkoon kookosmaito ja kypsennetään kannen alla 15-20 min kunnes perunat on kypsiä. Lisätään tomaattimurska ja keitetään vielä 5 min. Pinnalle reilulla kädellä yrttejä ja tarjolle naanleipien kanssa.

3 kommenttia:

  1. onpas muuten hyvän kuuloisia ohjeita! tämmöisiä talviruokia täytyykin ruveta harrastamaan enemmän. ja kyllä maalin padassa pitäisi vähän kauemmin kestää kuin pari päivää, reklamaation paikka!

    VastaaPoista
  2. Mäkin kyllä reklamoisin.

    Voisiko joku selittää, mikä tuollaisen padan salaisuus on? Tuleeko ruuasta ihan samanmakuista, jos sen laittaa uunivuokaan? Vai muhiiko se jotenkin paremmin padassa?

    VastaaPoista
  3. Joo, kai se pitää takas viedä, höh.
    Mä kysyin Stockalla mikä ero on valurautapannussa ja uunivuoassa, koska hintaero saattoi olla todella iso. Valurautapannu kuulemma hauduttaa paremmin ja siinä on mahdollista myös ruskistaa. Siinä mielessä siis kätevämpi että voi käyttää liedellä sekä laittaa uuniin. Sanoivat että pata muhii paremmin mutta en usko että varsinaista makueroa on. Hyvin se pitää ja kerää lämpöä. Ja on symppiksen näköinen!

    VastaaPoista