
Hulk-kaakku (vegaaninen)
Kakkupohja
Tein pohjan tällä ohjeella. Omenasoseen sijaan laitoin taikinaan 1 dl vaniljasoijajukurttia. Mikäli kakusta tahtoo korkeamman, kannattaa ohje kaksinkertaistaa.
Kun kakkupohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan ja levitä täytettä kahteen väliin. Kakkukerroksista tulee aika ohuita ja täytteestä kosteaa, joten muu kostuttaminen ei ole välttämättä tarpeen.
Vadelmatäyte
1 prk (500 g) maustamatonta soijajukurttia
1 prk kauravaniljakastiketta
1 prk kauravispiä
1 prk vadelmamarmeladia
tomusokeria
vadelmia
Valuta soijajukurttia suodatinpussin läpi muutama tunti tai yön yli. Vaahdota vaniljakastike ja vispi (minulla molemmat olivat Go Greeniä), sekoita joukkoon jukurtti, marmeladi ja tomusokeria maun mukaan. Sekoita lopuksi joukkoon (sulatetut ja valutetut tai tuoreet) vadelmat. Jos aikaa on, anna täytteen vetäytyä jääkaapissa joitakin tunteja.
Päälle
1 purkki kauravispiä
1,5-2 pötköä vaaleaa marsipaania
vähän vihreää marsipaania
mustaa karkkiväriä
Päällystä kakku kauravispillä. Värjää pieni osa vaaleasta marsipaanista mustaksi. Kauli musta ja vihreä marsipaani, ja leikkaa niistä tarvittavat kuvat ja kirjaimet. Kauli vaalea marsipaani pyöryläksi ja aseta kakun päälle ja reunoille. Sommittele muut kuvat vaalean marsipaanin päälle. Voit kostuttaa niitä varovasti hieman, jotta ne pysyvät kakun päällä.
Viimeiset palat mahtavasta Hulk-kakusta vedettiin tänään iltapalaksi ja täytyy sanoa että oli kyllä loistava kaakku! Ei liian makea, koostumus just hyvä ja synttärisankari oli hyvin otettu! Voispa syödä kakkua joka päivä!
VastaaPoistaNo hyvä että kelepas! Jäi muuten kaakun täytteestä nuo reseptiin kirjatut vatut pois, harmi ku ois ollu varppina vielä paljon parempaa. Mutta ens kerralla!
VastaaPoistaKakkukin on incredible!
VastaaPoistaSiis mä en voi muuta sanoa kuin kopioda Handea: incredible! Niin hieno ja J-mies kehui myös!
VastaaPoista