keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Lämmin juuressalaatti ja jugurttikastike

Salaattiviikko jatkuu ja asuintoveri alkaa kokea itsensä testikaniiniksi. Tänään vielä salaatti meni, mutta piti saada jotain lämmintä. Näin edellisessä Me Naisissa (nro 13) juuressalaatin reseptin jota lähdin vähän muuttelemaan. Jätin kotijuuston pois ja tilalle tein jugurttikastikkeen josta tulikin todella maukas ja hyvä oli kyllä salaattikin! Vegaaniversion saa kun käyttää soijajugurttia.

Juuressalaatti (kahdelle)
400g bataattia
300g punajuuria
1/2 ruukkua salaattia
1 1/2 rkl öljyä
1 tl timjami
mustapippuria, suolaa ja sokeria

Jugurttikastike
1 dl maustamatonta jugurttia
kourallinen tuoretta basilikaa
1 pieni valkosipulin kynsi
1 tl ruohosipulia
1/4 tl suolaa
1 tl sokeria
1/2 rkl sitruunamehua

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja pilko juurekset, tee punajuuresta pienempiä paloja koska se kypsyy hitaammin. Laita juurekset uunivuokaan ja sekoita öljy ja mausteet niihin. Paista uunissa noin 30 minuuttia.
Kastike syntyy yksinkertaisesti siten että basilika silputaan, valkosipuli murskataan ja yhdistetään kaikki ainekset. Lopuksi levitä salaatinlehdet lautasille ja nostele lämpimät juurekset päälle. Tarjoa kastikkeen ja tuoreen leivän kanssa.

1 kommentti:

  1. Salaatit on kyllä aivan mahdottoman hyviä ruokia. Välillä kaipaa sitä lämmintä ruokaa, mutta tästähän löytyy ratkaisu siihenkin.

    Salaattiviikon antimet menevät kyllä testaukseen pikimmiten - saa nähdä miten meidän testikeittiössä tähän suhtaudutaan.

    Kiitos hyvistä vinkeistä Jytikselle!

    Ja Espanjan ajassa kun vielä ollaan, niin meillä päivällinen on vasta valmistumassa. Sieltäpä tuleekin vanhaa kunnon perunafetasalaattia vihreillä pavuilla höystettynä.

    VastaaPoista