perjantai 24. huhtikuuta 2009

Mmm.. munakoisoa ja mozzarellaa!

Salaattiviikko on tullut päätökseen ja viimeiseen salaattiin halusin käyttää munakoisoa. Ihan vaan siksi että se on niin hyvää. Resepti löytyi Vegemisiä-blogista, kyseessä on Muhinointisalaatti! Todella hyvin muhinoivat maut yhteen, seurana oli tuoretta mallasleipää, ah.

Muhinointisalaatti kahdelle

1 pieni munakoiso
1 kevätsipuli (laitoin 3 nippua kun olivat niin pieniä)
öljyä
2 rkl soijakastiketta
2 tomaattia
125g mozzarellaa
3-4 rkl siemeniä (mulla oli pinjansiemeniä, 1 rkl)
tuoretta basilikaa

Huuhtele munakoiso ja kuutioi se. Silppua sipuli ja kuullota sitä runsaassa öljyssä hetken. Lisää puolet munakoisoista pannulle ja 1 rkl soijakastiketta. Kääntele seosta ja anna kastikkeen imeytyä hetken verran. Lisää sitten loput munakoisot ja toinen lusikallinen soijaa. Paista kunnes munakoisot ovat kypsiä ja seos mehevää. Nosta pannu levyltä ja anna jäähtyä hieman.

Pilko tomaatit ja mozzarella ja yhdistä ne munakoiso-sipuliseokseen. Viimeistele annokset siemenillä ja basilikalla ja nauti!

3 kommenttia:

  1. naaaaaaaaam! teen. varmasti. kiitos!

    VastaaPoista
  2. Jee, grande finale! Nytb on ideoita työevääksi taas runsaasti.

    Seuraavaksi Jytis voisit toteuttaa vaikka sellaisen keittoviikon, eikö?

    VastaaPoista
  3. Ei ollenkaan huonompi idea tuo keittoviikko! Teemaviikko kyllä kummasti piristi arkista kokkailua ja alkoi katsoa keittokirjojaan ihan uusin silmin, suosittelen.

    Ja tästä munakoiso-mozzarellaherkusta piti vielä sanoa se, että seuraavana päivänä söin lämmitettynä sitä ja oli aivan mahtavaa! Sopisi varmaan hyvin myös leipien täytteeksi.

    VastaaPoista