maanantai 25. toukokuuta 2009

Mahtava kesäkurpitsavuoka

Alkuun heti muistutus, Toukokuun ruokahaasteen äänestys on alkanut, siellä on komea kattaus piknikherkkuja, tutustukaa ja äänestäkää!

Ja sitten tämän päivän ruokaan. Jotain hyvää piti saada vaivattomasti, laiskotti. Hesarin ruokasivuilta bongasin kesäkurpitsavuoan ohjeen, jota muutin hieman ruokaisammaksi lisäämällä papuja ja ui jui että tulikin hyvä vuoka! Kannattaa varata leipää ihanan liemen dippailuun!
Kesäkurpitsavuoka

2 kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 tlk hyvää tomaattimurskaa
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1,5 dl juustoraastetta
1 ruukku basilikaa
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
mustapippuria

Leikkaa huuhdellut kesäkurpitsat paloiksi, sellainen suupalan koko on hyvä. Pilko sipuli, murskaa valkosipuli ja silppua basilika. Sekoita ainekset yhteen, lisää mukaan tomaattimurska sekä pavut tomaattikastikkeessa ja mausta. Levitä seos uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Tarjoile leivän kanssa!

8 kommenttia:

  1. Kesäkurpitsa ei ole asuintoverin herkkua (on mautonta ja vetistä kuulemma), mutta olisko tää nyt se ruoka, jolla mielipide muuttuis?

    Vois olla.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa koittaa! Tää mun asuintoveri on hyvin pelokas aikamonien kasvisten suhteen, mutta tää katosi lautaselta hyvin nopeasti, kuten myös santsi-annos :)

    En ole ennen käyttänyt papuja tomaattikastikkeessa mutta nehän oli tosi maukkaita! Tää ruoka muuten toimisi varmaan myös niin että vaihtaisi kesäkurpitsat munakoisoihin. Nam.

    VastaaPoista
  3. Asuintoveri on luvannut 10 euroa sille, joka tekee hänelle hyvää kesäkurpitsaruokaa.

    Ja tässähän se ruoka nyt on. Hiphei, mihinkähän sitä kymppinsä sijoittais?

    VastaaPoista
  4. Haa, loistavaa! Ja kymppi kannattaa tuhlata kesän kunniaksi jäätelökioskilla sanon mä.

    VastaaPoista
  5. Oi, taas mahtava resepti. Kamalan pitkä lista jo kaikkea, mitä pitää kokeilla. Voisitko Jytis tulla joskus meille kokkaamaan!

    VastaaPoista
  6. Menin kauppaan tämä ruoka mielessäni, mutta kaupassa en muistanut yhtään, mitä siihen tulee. Siispä laitoin munakoisoa, kirsikkatomaatteja, fetaa, basilikaa ja vähän parmesaania uuniin kypsymään. Todella hyvää oli niinkin, vaikka ei sillä kyllä enää tämän ruoan kanssa juuri ole tekemistä, hih.

    VastaaPoista
  7. Hehee, hyvältä kuulostaa kyllä!!

    VastaaPoista
  8. Mahtavaa, nimensä veroista!

    VastaaPoista