torstai 7. toukokuuta 2009

Uutuustofusta tomaattista pastaa

Kaupan hyllyltä löytyi uutta yrttimarinoitua tofua, yksi paketti oli jäljellä, kaappasin sen mukaani ja päädyin tekemään pastaa. Kehittelin tällaisen tomaattisen version paahdetuista kirsikkatomaateista ja aurinkokuivatuista yksilöistä. Hyvää tuli! Maut olivat suhteellisen miedot, mutta mä tykkään tällaisista öljypohjaisista pastoista, joissa siis itse pasta maistuu, ei vaan kastike. Jos haluaa lisää ytyä niin pilkottu chilipalko mukaan pannulle.


Tomaattinen tofupasta
250g luomupastaa
1 pkt yrttimarinoitua tofua (Alpro Soya)
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 valkosipulin kynsi
1/2 ruukku basilikaa
3 aurinkokuivattua tomaattia ja niiden öljyä
suolaa, pippuria
(pinjansiemeniä ja parmesania)

Leikkaa pestyt kirsikkatomaatit kahtia ja laita uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Paahda 175 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Kuutioi tofu ja paista sitä sekä murskattua valkosipulia pannulla tilkassa oliiviöljyä kunnes ne saavat väriä. Laita pasta kiehumaan suurin piirtein samaan aikaan kun laitat tofut pannulle.

Lopuksi yhdistä tofu, paahdetut tomaatit, silputtu basilika ja silputut aurinkokuivatut tomaatit sekä pasta. Sekoita mukaan myös hiukan mustapippuria ja suolaa. Viimeistele pasta muutamalla lusikallisella aurinkokuivattujen tomaattien öljyä, päälle voi halutessaan laittaa myös parmesania ja pinjan siemeniä, toimivat oikein hyvin!

2 kommenttia:

  1. Tuota uutuustofua oon yrittäny kaupoista kahtella, mutta vielä ei oo tärpännyt. Nytpä on sitte resepti valmiina kun paketin käsiini saan!

    VastaaPoista
  2. Mä löysin sen S-marketista (Kasarmintorin). Oli kyllä mukavaa saada vähän vaihtelua nykyiseen tofutarjontaan! Näin laiskan itse-marinoijan näkökulmasta.

    VastaaPoista