sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Kookosjäädyke

Täällä on kovin kookoksista näinä päivinä! Liekö jokin salainen kollektiivinen kookosalitajunta ottanut vallan bloggaajista. Mutta en valita, en, vaan kannan korteni kekoon hempeällä ystävänpäivän kookosjäädykkeellä. Tämän myötä ihanaista ystävänpäivää kaikillen!

IMG_4829

Inspiraatiokreditit reseptistä kuuluvat Okriinan mangoleivoksille - ne jäivät pyörimään mieleeni, ja jäädykettä valmistellessani tajusin, että leivostäytteen aineslista oli mielessäni muokkautunut tähän muotoon.

Kookosjäädyke

1 dl cashewpähkinöitä
0.5 dl kaakaonibsejä
1 dl kookoslastuja
1-2 dl soijamaitoa
2 rkl kookosöljyä
250 g jäisiä mansikoita
250 g jäisiä mangokuutioita
1 banaani
hunajaa (paitsi vegaaneille jotain muuta)
vaniljajauhetta

Liota pähkinöitä ja nibsejä useita tunteja (esim. yön yli). Kuutioi banaani ja jäädytä sitä pakastimessa sama aika. (Itse käytin kaupan valmiita pakastemangokuutioita, mutta mikäli käytät tuore-/säilykemangoa, pakasta myös se).

Ota valmistelujen aluksi pakastetut hedelmät/marjat huoneenlämpöön vähän sulamaan. Valuta liotetut pähkinät ja nibsit ja sekoita tehosekoittimella kookoshiutaleiden, kookosöljyn ja soijamaidon kanssa sileäksi, kermamaiseksi tahnaksi. Lisää erissä pakastetut hedelmät ja sekoita sileäksi massaksi. Lisää lopuksi hunajaa ja vaniljaa maun mukaan.

Pakasta usean tunnin ajan, sekoita aluksi pari kertaa (noin puolen tunnin - tunnin välein) massaa vaikkapa sähkövatkaimella, jotta siitä tulisi ilmavaa. Ota sulamaan vähän ennen tarjoamista.

6 kommenttia:

  1. Ai että kun kuulostaa maukkaalta! Kookos taipuu niin moneen. Nyt mun muuten alkoi tehdä ihan hullun paljon mieli kookossuklaata...

    VastaaPoista
  2. Hehee, Herkku & Kookos & Koukku. Mahtavaa että kaikki samojen raaka-aineiden kimpussa. Hurjan hyvältä vaikuttaa tämäkin!

    VastaaPoista
  3. Tosi mielenkiintoinen ressu! Otanpa testiin, ehdottomasti. Mies ei kyllä tykkää kookoksesta, mutta jääpähän mulle enemmän:).

    VastaaPoista
  4. oi ihanuutta, mikä resepti! Kokeiluun lähtee. Kookos on niin hyvää, eikä multakaan varmaan löydy nykyään enää yhtään reseptiä, missä sitä ei olisi.

    VastaaPoista
  5. Hertta ja Jytis, kookoksen vois tosiaan lisätä tuohon bloginimeen :)

    Kirsikka, voit jättää kookoksen poiskin tai korvata jollain muulla mausteella. Tai tietysti sitten on pakko antaa jäädykettä miehellekin, että toisaalta ehkä ei kannata :)

    Okriina-muusa, jep jep, kookos rulaa! Kun kävin tätä postatessa lukaisemassa mangoleivosreseptin uudestaan, niin vakuutuin siitä, että lucuma tai maca olisi sopinut tähänkin. Hmm, taidankin tarkemmin ajatellen seuraavaksi testata noita sun leivoksia :)

    VastaaPoista
  6. Ja vielä :) (oikeasti en edes tykkää noista hymiöistä, enkä hymiö-sanasta, mutta silti käytän niitä koko ajan, argh)

    VastaaPoista